Huldiging Nederlandse Kampioenen Sportvisserij Noordwest Nederland

Huldiging Nederlandse Kampioenen Sportvisserij Noordwest Nederland

Reportage verzorgd door Luc Mom

Via Tom Voorhamm van de interProvinciale Organisatie Sportvisserij (POS), kregen wij de melding dat Sportvisserij Noordwest Nederland dit jaar buitengewoon veel Nederlands kampioenen op het zoete, en een bijna Nederlands kampioene bij de dames op het zoute heeft voortgebracht. Een geweldige prestatie zodat wij van Total Fishing graag op de uitnodiging ingingen om daarbij aanwezig te zijn.

De huldiging vond plaats op 17 februari 2011 in “Het wapen van Assendelft”. Veel mensen vanuit het zoete zijn mij onbekend, maar het gaat over ons aller hobby vissen, dus de connectie en gesprekstof was gauw gevonden, ook al lopen de specialismen behoorlijk uiteen.

Voordat je aan een Nederlands kampioenschap mag deelnemen worden er eerst diverse selectiewedstrijden gevist zodat alleen de allerbeste vissers overblijven tot de laatste wedstrijd waarin in dan gestreden moet worden om de 1ste plaats. Ik heb met een aantal vissers gesproken en het viel mij op hoe gepassioneerd ze kunnen praten over hun eigen specialisme.

Nederlands kampioen vliegvissen Bram Zanis bijvoorbeeld, die bij mij aan de stamtafel zat, praatte honderduit over zijn gevoelige hobby. Gevoelig bedoel ik ten opzichte van mijn hobby, het zeevissen, waar het er veel ruwer en iets minder subtiel aan toe gaat.

Je wordt niet zomaar kampioen heb ik van hem begrepen, want op zo’n wedstrijddag gaan er soms wel 5 verschillende hengels mee waar op diverse manieren mee gevist kan worden. Om over de vliegen en lijnen die gebruikt worden maar niet te spreken, want dan gaat het je als zeevisser een beetje duizelen natuurlijk.

Wedstrijdvissen is niet mijn ding, maar als ik de diverse mensen er zo over heb horen praten, moet je er gewoon heel veel respect voor hebben voor wat ze presteren onder een behoorlijke druk. Gelukkig hebben de meeste teams en individuele vissers een sponsor, want anders loopt dit qua kosten volledig uit de hand.


De huldigingen worden ingeleid door voorzitter Gerard Roosloot (rechts) en vice-voorzitter Jan van de Bovenkamp (links) van Sportvisserij Noordwest Nederland.

Na de inleidende verhandelingen door voorzitter van Gerard Roosloot en vice-voorzitter Jan van de Bovenkamp, gingen we naar buiten om in het mooie en gelukkig droge Assendelft de foto’s te maken van de Nederlandse kampioenen waar we trots op mogen zijn.


Een drukte van jewelste op weg naar de huldigingplek.

Gerard Roosloot vermeldde in zijn speech dat er op de website van Sportvisserij Noordwest Nederland een ‘wall of fame’ wordt ingericht zodat iedereen de prestaties nog eens kan nakijken en voor altijd vereeuwigd is met zijn of haar prestatie.


Elaine Vredenburg wordt geïnterviewd en gefilmd door Leon van den Berg en Jordy Ketels van Sportvisacademie Alkmaar.

Een leuk bijkomend fenomeen op deze dag was dat twee jonge jongens van de Sportvisacademie Alkmaar (de enige echte in Nederland!!), te weten Leon van den Berg en Jordy Ketels, de kampioenen gingen filmen en interviewen als stageopdracht voor hun opleiding.  Ze zijn goed bezig met hun opleiding en waren tevreden over het aanbod van de diverse kanten van de sportvisserij vertelden ze mij. 

Helaas voor mij qua gesprekstof was er maar een persoon aanwezig die aan de zoute kant een prachtige prestatie had geleverd. Dit was Elaine Vredenburg die een prachtige tweede plaats heeft behaald bij het Nederlands kampioenschap kustvissen voor dames. Zij was ook meteen de enige aanwezige dame die in dit mannengeweld kon worden gehuldigd. Klasse Elaine, en tot aan de waterkant zullen we maar zeggen!!


Het was prima verzorgd en er kon gegeten en gedronken worden!!

Voor de rest kan ik alleen nog maar vermelden dat iedereen een heerlijk drankje aangeboden kreeg door de organisatoren en dat er achteraf voor alle winnaars een heerlijk diner klaarstond!! Ik wens alle winnaars in alle categorieën het aankomende jaar evenzoveel succes als het afgelopen jaar!

DE UITSLAGEN

NK Junioren zoet:


Tom Kappellen (links), Thom aafjes (rechts) en Dennis Kraaij (hurkend).

Cat A 1e plaats: Thom Aafjes (VZOD), 3e plaats Tom Kapellen (HSV Ons Stekkie Zeewolde)
Cat B 1e plaats: Dennis Kraaij (Kennemerland)

NK individueel zoet:


Hendrik Delbrugge (Kennemerland)

NK Korpsen zoet:


1e plaats : Korps VNK, bestaande uit Meindert de Boer, Patrick Broekhuizen, Jan Grijpstra, John Savelkoul en Andre Schipper die aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen. 


2e Plaats: Korps HSV Ons Stekkie, bestaande uit Jan van de Bovenkamp, Luc de Werd, Brian van de Bovenkamp, Rik Hartgers en Rick Beyen.


3e Plaats: HSV De Voorn, bestaande uit Rein Blankestijn, Tim van Scherrenburg, Eduard Post, Gerard Lodder Sr. en Peter Looyen.


Rik Hartgers(m) met twee companen van “Ons Stekkie”.

NK Clubs zoet: 


1e Plaats VNK, bestaande uit Ramon Ansing, Pim Duivenvoorde, Erik Jan van Lieshout (teamcaptain), Ronald Nannings en Hans Wisse.
 

NK vrije hengel zoet:
2e plaats: Theo Hoogstraten. Helaas is Theo vlak na het behalen van zijn mooie tweede plek overleden zodat deze prijs niet uitgereikt kon worden.

NK Vliegvissen:


Bram Zanis (HSV De Bilt ).

NK Baarskampioenen:


De baarskampioenen.

NK Kustvissen Dames:  


2e plaats: Elaine Vredenburg ( HSV De Snoek).


Fotografen genoeg.


Alle kampioenen gehuldigd!!

Visgroet aan allen en nogmaals felicitaties van Lucky Luc Mom namens TotalFishing!

Website POS: www.pos-sportvisserij.nl. Via deze website kunt u ook overschakelen naar de website van Sportvisserij Noordwest Nederland voor verdere info.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -