HSV VNK uit Medenblik wint NK korpsen

Persbericht Sportvisserij Nederlandklik om naar de website te gaan

HSV VNK uit Medenblik wint NK korpsen

Het korps van hengelsportvereniging VNK uit Medemblik is de nieuwe Nederlands kampioen Korpsen. Aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel wisten de vijf korpsleden afgelopen zaterdag met slechts dertig klassementspunten en in totaal 5.964 gram vis de titel binnen te hengelen.

In de trainingen voorafgaand aan dit NK werd er vooral kleine vis gevangen en dat was tijdens het kampioenschap niet anders. De vangsten varieerden van 7 tot 3.220 gram per deelnemer en bestonden vooral uit voorntjes, donderpadjes en riviergrondeltjes. Sommige vissers wisten ook nog een brasem of grote voorn te vangen en deden daarmee goede zaken voor het klassement voor het korps van hun vereniging.

 
In de trainingen voorafgaand aan dit NK werd er vooral kleine vis gevangen.

Het korps van VNK uit Medemblik – met daarin vier leden van de Nationale Selectie en bondscoach André Schipper uit Medemblik – kwam in deze wedstrijd als beste uit de bus. Met vier top-5 klasseringen in de vijf verschillende sectoren (A, B, C, D en E) verzamelden zij de minste klassementspunten en legden ze beslag op het Nederlands kampioenschap. Zij nemen als titelhouder volgend jaar deel aan het WK Korpsen dat in Servië wordt georganiseerd.


Van de 155 deelnemers bleef er tijdens dit NK één zonder vis.

Het korps van HSV De Blankvoorn uit Blijham eindigde als tweede (41 punten, 5.002 gram) en het tweede korps van HSV Hoop op Geluk uit Nijkerk werd derde (45 punten, 6.786 gram). Van de 155 deelnemers bleef er tijdens dit NK één zonder vis en brak er van een ander nog een hengel door de straffe noordenwind. Het hoogste vangstgewicht was voor de enige vrouwelijke deelnemer. Ingeborg Audenaerd van HSV Groot Rotterdam wist maar liefst 4.211 gram vis te vangen.