HSV De Edelkarper/Spro wereldkampioen

Persbericht Sportvisserij Nederland

HSV De Edelkarper/Spro wereldkampioen

Het korps van HSV De Edelkarper/Spro is wereldkampioen geworden op het WK Kustvissen voor Korpsen. In het Belgische Blankenberge stelde de Nederlandse ploeg op de laatste wedstrijddag de WK-zege veilig

Met voor alle vijf de teamleden vis bij de eerste worp, kon het korps van HSV De Edelkarper/Spro uit Bergen op Zoom zich geen beter begin van de finale van het WK Korpsen Kust wensen. Deze flitsende start van de laatste wedstrijd op het strand van Blankenberge kreeg een prachtig vervolg met het behalen van de wereldtitel.

De zege was de kroon op een ijzersterk gevist WK. Vanaf de eerste wedstrijd op dinsdag meldde dit Nederlandse korps zich in de top van het klassement.

Na drie dagen de tweede plek in handen te hebben gehad – waarbij het Spro-team na de derde wedstrijd zelfs in punten gelijk stond met de Portugese koploper – sloegen Eric Goossens, Jan Stam, Arjan Rijnberg, Remi Lindhout en Remco Geuze op de laatste dag hun slag. Mede dankzij een paar ‘bonusbotten’ in de finale grepen zij het goud.


Het kampioensteam.

“Dit is bij uitstek een teamprestatie”, zegt Eric Goossens voorafgaand aan de prijsuitreiking. “Als het bij iemand uit het team in een wedstrijd niet echt lekker liep, dan zette de rest wel een goed resultaat neer. Op dat punt hebben we het verschil met de concurrentie kunnen maken.”

Het korps van HSV De Edelkarper/Spro herbergt dan ook de nodige internationale wedstrijdervaring: in 2008 won dit korps al het WK Kustvissen voor korpsen in het Franse Montalivet en in 2012 werd te Mimizan het brons veroverd.

De favorietenrol die het team vooraf werd toegedicht op dit WK in ‘eigen land’ – de visserij op de Belgische stranden is vrijwel identiek aan die langs de Nederlandse kust – werd dus met verve waargemaakt.


Eric Goossens.

“Vanwege de storm was het zeker geen gemakkelijk WK. Een aantal wedstrijden moesten we zelfs uitwijken naar alternatieve locaties omdat er anders niet kon worden gevist en het was echt zoeken naar de vis (bot, zeebaarsjes, gulletjes en een enkele schol en schar). Maar we hebben laten zien dat we ook in moeilijke omstandigheden een potje kunnen breken”, besluit Goossens.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -