image description

HOPPA, Het is weer zover!

VISREIS.NL presenteert wederom een nieuwe locatie. Dit maal is het LOPPA in Noord Noorwegen!

Deze locatie is nog niet heel bekend maar door de kenners nu al zeer bemind! Tegenover het alom bekende eiland Soroya ligt deze unieke locatie die over een aantal belangrijke voordelen beschikt!

1.    Loppa ligt zeer beschut in het dorpje Bergsfjord en biedt zeer korte vaartijden naar de allerbeste visgronden.
2.    De locatie wordt gerund door het Nederlandse echtpaar Cornelis en Patricia die zelf ook jagers en vissers zijn.
3.    De ruime 6,6 meter lange Wilde visboten met 150 PK motoren die geschikt zijn voor maximaal 5 personen doordat ze extra breed zijn (2,7 meter!)
4.    Op loopafstand bevindt zich het Bergsfjordvatnet (het lokale meer) waar je terecht kan om te vissen op verschillende forel soorten

En dat voor minder dan 500 euro per persoon per week bij 5 personen! Knappe kerel als je nu nog twijfelt!

Het gebied ligt direct tegenover Soroya en kenmerkt zich door een bijzonder uitdagende bodemstructuur. Het ligt iets ten oosten van Oksfjord, maar de onderwater structuur is hier aanmerkelijk beter voor de visserij. Het eiland Silda is 10 kilometer lang en 4 kilometer breed en ligt als een grote beschermende muur voor het dorp Bergsfjord. Kijk eens op de zeekaart en de kenners zien direct het potentieel onder water!Rondom het eiland liggen de visrijke plateaus van 20 tot 100 meter diepte waarnaast het direct de diepte in gaat tot wel 300 en 500 meter. Ook rondom het eiland Loppa zelf liggen deze uitdagende en zeer visrijke gebieden. En dat is allemaal op slechts 15 tot 30 minuten varen afstand. Dit zijn bij uitstek de hotspots voor grote heilbotten, kabeljauw, koolvis en zeewolven. Het is door zijn ligging ook zeer geschikt om skrei te vissen! Maar dan ben je dus wel beschut!Je hebt hier de beschikking over visboten met een hoge standaard. Het betreft de 6,6 meter lange Wilde 650 XW boten. Ze worden ter plaatse gemaakt door de eigenaar op zijn eigen jachtwerf. De boten zijn erg in trek door hun ruime en brede opzet van maar liefst 2,7 meter breed. Daardoor is het een veel stabielere boot dan de reguliere modellen. Tevens is er een afsluitbare kajuit en in combinatie met de 150 PK motor heb je een perfecte vismachine die zich comfortabel, snel en makkelijk laat varen en sturen.Vanaf het seizoen 2019 zijn er twee volledig ingerichte woningen beschikbaar te weten voor 9 en voor 7 personen. Deze woningen zijn inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak.
De combinatie van woning en boot kost slechts 2360 euro bij 5 personen. Voor iedere persoon boven 5 is er sprake van 100 euro meerprijs.Kijk hier voor de verdere details van deze locatie en sla snel je slag voor 2019 want dit gaat snel vol zijn. https://www.visreis.nl/bestemmingen/loppa/

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Ierse monsters vanuit de kayak deel 1
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 375
Willem Moorman -