Hoogezandse Anne Bruins neemt deel aan WK Feedervissen



Persbericht Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Hoogezandse Anne Bruins neemt deel aan
WK Feedervissen in Italië

Hoogezand-Sappemeer is niet alleen Hengelsporthoofdstad 2011 van Nederland en een gemeente waar men goed kan vissen, er komen ook daadwerkelijk wereldtoppers vandaan. Anne Bruins uit Hoogezand maakte deel uit van het Nederlands team dat ons land vertegenwoordigde op het wereldkampioenschap vissen met de feederhengel. Het team werd vandaag derde.

De wedstrijd was verdeeld over twee dagen in het Italiaanse Montemolino. Aan het eind van de eerste wedstrijddag op donderdag stond het Nederlands team nog op de eerste plaats. Dat hebben ze op vrijdag niet weten vast te houden. De tweede dag werden de heren zevende maar uiteindelijk is de bronzen plak het eindresultaat. Rusland pakte de wereldtitel en Oekraïne werd tweede.

Anne Bruins heeft zich die discipline in de afgelopen jaren eigen gemaakt en heeft al vaak wedstrijden in Nederland op zijn naam geschreven. Hij is ook deelnemer aan de topcompetitie, een serie wedstrijden op het allerhoogste nationale niveau.

Het feedervissen gebeurt met een werphengel waarbij gevist wordt met een voerkorfje. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is deze manier van vissen in Engeland ontwikkeld en al gauw overgewaaid naar het vasteland van Europa. In Nederland is feedervissen zeer populair geworden mede door het enorme aanbod aan hengels en toebehoren en mogelijkheden die er zijn om deze manier van vissen te beoefenen.

Op een later tijdstip zal Anne door het college van B&W nog in het zonnetje worden gezet.