image description

Honderden jonge forellen losgelaten in Drenthe

Honderden jonge forellen losgelaten in Drenthe. De vissen gaan op zoek naar de Waddenzee en keren terug om voor nageslacht te zorgen. In het Grote Diep bij Roderesch in Drenthe zijn tweehonderd zeeforellen losgelaten. De vissen gaan op zoek naar het Lauwersmeer en de Waddenzee.

Als het goed is, zwemmen de vissen over een paar jaar weer terug om te paaien en eitjes te leggen en dan begint alles weer van voor af aan. Ieder jaar worden sinds 2019 wel tienduizend forellen uitgezet en niet zonder reden. De zeeforel kwam vroeger voor in alle beken die een verbinding hadden met de zee, maar dat is nu niet meer zo.

Vissen voor Verbinding

Het project Vissen voor Verbinding moet de in Nederlandse wateren vrijwel uitgestorven zeeforel helpen om weer in de Drentse beken te paaien. Misschien keert zo het tij voor de dramatische visstand in de Waddenzee.



Het Grote Diep heeft plaatselijk een bodem van grind gekregen om het de vissen naar de zin te maken. Het water gaat daardoor harder stromen en de forellen voelen zich thuis op een bodem van stenen. Zie meer: Feestlijke uitzet!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -