Honda - The Power of Dreams

Honda - The Power of Dreams

Door Lance Senior

 
Donderdag, 9 februari jl. ben ik op bezoek geweest bij Honda Nederland, om de hoek bij de luchthaven van Schiphol. Daar werd ik op zeer vriendelijke wijze ontvangen door Chretien Berger, die de scepter zwaait over alles wat te maken heeft met de producten van Honda.

Wij waren geïnteresseerd in de buitenboordmotoren van Honda die we dank zij gekoppeld sponsorship met onder andere Condor International en Penn, meer en meer zien de sportvissers op de boten.


 
Honda fabriceert en verkoopt automobielen, motorfietsen en zogenaamde power products. Honda Motor bv is de grootste fabrikant van motoren in de wereld. In 2010 bijvoorbeeld verkocht Honda bijna 27 miljoen producten waarvan 3,5 miljoen automobielen, 18 miljoen motorfietsen en 5,4 miljoen power producten (buitenboordmotoren, generatoren en grasmaaiers). Honda telt in haar 134 productievestigingen in 28 landen 182.000 medewerkers. Tevens zijn ze al enige jaren marktleider op het gebied van motorfietsen en staan ze op nummer 7 op de wereldlijst van automobielen.
 
In de vroegere jaren was Soichiro Honda, de grondlegger van het concern, constant bezig om een motorfiets te creëren voor de massa. De eerste motorfiets was de 50 cc, die we later als “special” tegenkwamen op de racecircuits, onder andere bij de Grand Prix van Nederland in Assen, waar ze laagvliegend voorbij kwamen ‘janken’ en zeer succesvol waren.

Soichiro was zelf coureur, zakenman en producent. Een mooie combinatie die zijn vruchten af wierp. Zijn droom was om iets te ontwikkelen waar iedereen van hoog tot laag zich snel mee kon voortbewegen van A naar B. Het gevolg was dat hij op de markt kwam met de D-type Dream Motorfiets.

In 1959 werd in Amsterdam de 250cc C72 Dream geïntroduceerd aan het publiek. De allereerste Japanse motorfiets had zijn weg gevonden in Europa en de mensen waren verbaasd over het geperste stalen frame, scharnierende achterbrug en de voorvering, het alulinium OHC motorblok, startmoter en de knipperlichtinstallatie.

 
Zo onstond de slogan: “Honda The Power of Dreams”
 
In de loop der jaren ontwikkelde Honda ook viertakt buitenboordmotoren. Deze buitenboordmotoren worden in Hamamatsu aan de oever van het gelijknamige meer gefabriceerd en getest. De buitenboordmotoren variëren van 2,5PK tot en met 250PK.

Daarnaast houdt Honda rekening met het milieu door het “Green Factory” concept te volgen: gebruik van regenwater, hergebruik van water en door het toepassen van zonne-energie zorgen ze er voor dat de uitstoot van CO2 tot een absoluut minimum beperkt is gedurende de fabricage.


 
Honda heeft voor elke boot een passende 4-takt motor, die in het beschikbare vermogen met zuinigheid en respect voor het milieu zijn gebouwd.
 
Voor meer info kunt U terecht bij de officiële Honda-dealers.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Vernieuwde Busters
Marc Borst -