Hobie Wereldkampioenschap Kayakvissen: Weer geen snoekbaars

Persbericht Hobie Fishing Worlds

Hobie Wereldkampioenschap Kayakvissen: Weer geen snoekbaars tijdens tweede wedstrijddag 

De tweede wedstrijddag heeft flinke verschuivingen in het algemeen klassement tot gevolg gehad. Met een snoek van 101 centimeter heeft Daniel van der Post zich in de top tien gevist. De Amerikaan Steve Lessard staat dankzij onder andere een grote snoek nu op de eerste plek. De vangst bestond uit baars en snoek, er is nog geen snoekbaars gemeten.

De omstandigheden tijdens de tweede dag waren verbeterd, er was minder wind en ook de regen bleef weg van het parcours.



De grootste baars (47 centimeter) tot nu toe is op de eerste dag gevangen door Richard Somerton, vandaag kwam daar de baars van Jason Reid (45 centimeter) bij.



Kyle Moxon (Ontario, Canada) steeg van de achtste naar de tweede plek. "Ik ving al snel een snoek en besloot daarna voor een mooie baars te gaan. Dat lukt ook, waarna ik weer probeerde een grotere snoek te vangen. Dat lukte helaas niet."



Aanvoerder van het tussenklassement Steve Lessard, Baton Rouge (USA): "Ik hoopte op een snelle snoek en die kreeg ik. Het duurde daarna best lang voordat ik een fatsoenlijke baars kon vangen, maar ook dat lukte. Ik heb vandaag gekregen wat ik vroeg."

Europees kampioen Daniel van der Post uit Nederland was een van de favorieten voor de titel. Na een zware eerste dag die geen vis bracht, zou het vandaag anders moeten en dat lukte. "Ik had een heel goede dag. Ik begon echt goed, haakte de grote snoek in de eerste vijf minuten of zo."

"Dus vanaf dat moment was ik gericht op baars en snoekbaars. Ik ving een paar kleinere baarzen en 's middags vond ik de grotere. Ik verloor er een van ongeveer 30 centimeter naast mijn kajak, maar gelukkig genoeg ongeveer vijf minuten later ving ik weer een. Daarna ging ik voor de snoekbaars maar dat was moeilijk zoals verwacht."



Dan Andre Aarsvold uit Noorwegen is een van de andere stijgers in het klassement met een sprong van van de dertiende naar de vierde plaats. "Vandaag was goed voor mij, ik ving al snel een snoek en loste er ook een. Degene die ik had gemeten 76 of 77 centimeter of iets dergelijks. Ik ving ook een ondermaatse baars, dus al met al was het een goede dag. Ik weet nu ten minste drie plaatsen waar de snoek zit dus ik zal daar in de ochtend als eerste zijn. "



Ondanks de ruime voorsprong van Steve Lessard, kan er tijdens de laatste dag nog van alles gebeuren. Het lijkt erop dat alles, en met name de vis, verre van voorspelbaar tijdens dit kampioenschap. Na twee dagen is er wel snoekbaars gezien, maar niet geland. Het zou zo maar kunnen dat die ene gevangen snoekbaars de wereldtitel gaat opleveren.

Kijk hier voor de tussenstand.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -