Hobie Wereldkampioenschap Kayakvissen: Dag 3 Daiwa Pre Fish Day

Persbericht Hobie Fishing Worlds

Hobie Wereldkampioenschap Kayakvissen: Dag 3 Daiwa Pre Fish Day 

De 47 deelnemers trapten vandaag bij het eerste licht af van de Power-Pole startlijn in hun Hobie Pro Angler 12 kajaks voor de Daiwa Pre Fish Day. Het begon winderig met wat lichte regen. Wegens verslechtering van het weer moesten de kajaks eerder van het water.

De groep verspreidde zich over drie delen van het wedstrijdgebied om te zien of de gisteren opgedaan kennis genoeg was om de achterstand op de Nederlandse vissers in te halen. Het hele parcours werd bevist en allerlei opties uitgeprobeerd. Ook visten enkelen op het kleinere aangrenzende meer van Botshol. Keuzes werden bevestigd en ook konden er diverse plannetjes de prullenbak in.



Talrijke (kleinere) baarzen zijn gevangen en ook veel snoek, waaronder een van 94 centimeter. De snoekbaars liet het afweten.

Herve Martin (Frankrijk) heeft zijn startlokatie voor de eerste dag gevonden. "Vanmorgen heb ik geprobeerd om snoekbaars vinden, maar ik denk dat ik ook een goede plek voor baars heb gevonden. Ik ving een goeie, ongeveer 26centimeter. Later kreeg ik een stevige aanbeet die losschoot. Dat was waarschijnlijk een snoekbaars, omdat de staart op mijn aasje diepe krassen had en ik denk niet dat de baars kan dit doen."



Justin Ritchey uit Orlando (USA): "Ik denk dat veel mensen, waaronder ikzelf, een beetje opgewonden waren om uit te proberen wat er nodig si voor dit water. Ik heb vandaag mijn hele vak gepakt en ik probeerde vijftien tot twintig verschillende kunstaas. Ik weet nu precies welke kleuren ik wil gebruiken en ik weet precies wat ik presentatie ik ga doen. Ik ben vandaag van veel losse eindjes afgekomen."



Op de dagelijkse briefing om 6:30 vanochtend bij het Rhino-Rack Event Centre waren de vissers gewaarschuwd dat rond 14:00 uur het weer zou omslaan. Als veiligheidsmaatregel bepaalde de toernooidirecteur Keeton Eoff dat alle Hobie Pro Angler 12 kajaks terug op de Daiwa Launch locatie moeten door 13:00 uur.



Rond 11:45 uur begon, eerder dan verwacht, het weer te verslechteren en verraste meer dan een paar vissers. Opgezweept door de wind begonnen de golven ook toe te nemen en men moest een schuilplaats voor bliksem, hagel en windstoten op gaan zoeken.  
Woensdag 8 oktober is de eerste wedstrijddag.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -