HM shads bewijzen hun vangkracht

HM shads bewijzen hun vangkracht 

Door Joop Folkers

Tijdens de geslaagde beurs op het eiland van Mourik raakte ik aan de praat met Herman van Barneveld van HM shads. En omdat je er als kunstaasvisser nu eenmaal van uit gaat dat je nóóit genoeg keuze hebt kreeg ik van Herman wat 'zeebaars-snoeppies' mee om uit te proberen.

Deze toch wel opvallende shadjes, die het zonder enige twijfel goed zouden doen op de Gay parade, moesten volgens Herman het verschil maken tijdens de nachtvisserij.



Uiteraard hebben we deze shads tijdens ons eerste nachtelijk zeebaarsavontuur in het diepe gegooid. Opvallend was dat het niet lang duurde voordat de eerste zeebaars zich op dit lawaaierige spul meldde.



De grote brede 'schoepstaart' produceert dan ook zoveel lawaai onder water dat hij wel aandacht moet trekken.



Vissend vanuit de boot op licht stromend water toonde de ferme trillingen op de top van mijn hengel aan dat de enorme druk op de brede, afgeplatte staart zondermeer de aandacht van zeebaars moest trekken.



De vangsten waren er dan ook zondermeer naar. We hebben de shads aan een strenge test onderworpen tijdens de invallende duisternis en een aantal nachtelijke uren.



Hieruit bleek al snel, dat de roze en niet te vergeten fluoblauwe 'Vipers' veel beter scoorden dan de rest van ons gebruikelijke kunstaas. Zo zie je maar weer, dat er toch wel degelijk iets 'nieuws' onder de zon kan zijn!



Eerlijkheidshalve moet ik vermelden dat we de overige shads helaas nog niet hebben kunnen testen maar geloof me, die komen de komende maanden ongetwijfeld aan de beurt.



Uiteraard zijn de mannen van HM shads ook te vinden op de Hengelsport en Botenbeurs in Utrecht waar ze je graag uitleg geven over het uitgebreide assortiment modellen en kleuren!

Voor meer informatie kijk op www.hm-shads.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -