image description

Heuse minibeurs XL georganiseerd door SWS Stavenisse

Heuse minibeurs XL georganiseerd door SWS Stavenisse  

Door Ron Smits  

Klein van opzet maar groots qua gezelligheid en informatie. Vele sportvissers komen zaterdag 27 januari naar de minibeurs in Stavenisse.

Aquabaits Stavenisse, Visreis.nl, Hagoort Sails, Jos Boone watersport, Hengelsport van Poortvliet, Landa Safety en Bootvis vereniging SWS Stavenisse zorgen voor een interessante middag op recreatiepark Oud Kempen te Stavenisse.


Heel de middag is het een komen en gaan van geïnteresseerde sportvissers.

Gebakken mosseltjes, snacks en allerlei natjes zijn aanwezig voor de inwendige mens. Vooral na het bezoek aan de minibeurs wordt het gezellige café drukbezocht. Niet alleen voor een natje en een drankje, maar ook om de vele foto’s en videofilms te bekijken, die op een groot scherm zichtbaar zijn. Ook wordt er een kwis gehouden waarbij een marifoon is te winnen. 


Onbeperkt houdbare zeepieren in een potje.

Aquabaits bestaat ongeveer 10 jaar en is gevestigd in Stavenisse. Buiten het kweken van zagers, zij ze erin geslaagd om zeepieren onbeperkt goed te houden. De zeepieren worden in een potje met een geheime vloeistof verpakt en worden nu onder meer naar Denemarken geëxporteerd. 

De zeepieren worden door de vloeistof wat taaier, waardoor deze beter aan de haak blijven zitten. Er zijn al veel proeven mee gedaan en de uitkomst is veel belovend. De pieren hebben dezelfde vangkracht als verse zeepieren volgens Aquabaits.

 

Natuurlijk passeert er veel visserslatijn onder het genot van een drankje onder de sportvissers, maar er zijn ook tweedehands boot- en hengelsportspullen, cursussen met betrekking tot vaarbewijs één en/of twee, zeilkleding, visreizen over de gehele wereld, veiligheidsmiddelen voor aan boord, nautische apparatuur en hengelsportartikelen.
 

Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl geeft deskundig advies over visreizen over de gehele wereld.


Een trotse Clarinda Rijnberg kijkt naar haar 11-jarige dochter, de huidige Nederlandse jeugdkampioene, zelf is Clarinda ook de Nederlandse jeugdkampioene geweest, maar dat was alweer in de vorige eeuw, nu doet Clarinda mee op het hoogste niveau.

Even lekker rommelen in de tweedehandshengelsportartikelen en bootspullen. Vooral direct na de opening loopt het storm om toch maar wat leuks te scoren voor een appel en een ei.


Later in de middag blijft er niet zoveel meer over om lekker tussen te rommelen om iets te scoren.


Tweedehands hengelsportmateriaal en bootspullen. De leden kunnen hun materiaal ten verkoop aanbieden dat door een vrijwilliger wordt verkocht.

Voor die sportvissers, die graag nog wat materiaal wil toevoegen is Hengelsport van Poortvliet aanwezig met diverse hengels, onderlijnen, kunstaas en lijn. 


Heel enthousiast staan deze jongens de sportvissers te woord om hen de juiste informatie te verschaffen.


Over een nieuwe cabriokap of een geheel nieuwe stoffering krijgt u hier de juiste informatie.


Fishfinders, dieptemeters, zwemvesten en nog veel meer bij Jos Boone Watersport.


Deskundige uitleg en advies over de werking en de diverse mogelijkheden.


Molens, onderlijnen, kunstaas enzovoorts.


Een echt Nederlands product, kweekzagers. Een heel goed aas, bovendien is dit aas lang goed te houden en mee te nemen op reis (auto).


Gezellig even een warm erwtensoepje en een hapje voor de hond.

Het is misschien qua omvang niet zo’n grote beurs, maar er is wel heel veel te zien. Bovendien is het er beregezellig, waar vele sportvissers elkaar weer ontmoeten om even bij te praten.