Het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival Dag 6

Persbericht Visreis.nl

Het Wout van Leeuwen Noorwegen Festival Dag 6

De laatste dag en wat is het snel gegaan. Ik heb het gevoel alsof we er pas twee dagen zijn. En nu is de laatste dag alweer voorbij.

We hebben zojuist het 'all you can eat Kingcrab afsluitend diner' gehad samen met de prijsuitreiking.

De grootste heilbot is gevangen door Ronald met een lengte van 135 centimeter.



Hij wilde als prijs liever de twee petten van Savage Gear hebben waardoor Karl Heinz met zijn heilbot van 129 centimeter de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

De prijs voor de grootste kabeljauw is gegaan naar Joop met een exemplaar van 115 centimeter!

Zowel Joop als Karl Heinz wonnen de Penn Tidecutter 30 – 50 lbs hengel.



Het was Danny die de prijs voor de grootste zeewolf in ontvangst mocht nemen. De Penn Long Beach reel gaat met hem mee naar huis.

Deze mooie prijzen zijn vanzelfsprekend beschikbaar gesteld door Wout Van Leeuwen in Vlaardingen.

Speciale vermelding was er voor Sven en Ton die niet eerder een echte zeevisreis hebben meegemaakt maar beiden zouden ze het zo weer doen. Er zijn dus weer een paar nieuwe zeevissers geboren.

Sven heeft zelfs vier heilbotten mogen vangen deze week. Net zo veel als Dick die wat grotere exemplaren heeft gevangen. Maar die heeft er dan ook gericht op gevist. In totaal zijn er deze week 20 heilbotten gevangen. Niet heel veel maar er is ook niet even gericht op gevist.


Ronald sloeg vandaag op het laatste moment toe. Bijna alle hengels waren opgehaald en net op het moment dat hij de laatste hengel wilde ophalen gaat hij vreselijk hard af. Het resulteerde in een schitterende heilbot van 135 centimeter en een waardige afsluiting van een mooie week.

Tussendoor hebben ze nog een mooie hoeveelheid zeewolven gevangen. Na zo’n hele week slaat op een gegeven moment de humor natuurlijk toe. Ronald heeft daarbij de nieuwste “Havoysund Challenge” bedacht. Een soort Jack Ass 2.0. “Een zeewolf aan je zaakje” is de nieuwste uitdaging. Ronald heeft het al gedaan. Wie volgt?



Wij hebben met onze boot vandaag gericht op heilbot gevist en hebben wel aanbeten mogen noteren maar helaas geen score gerealiseerd. Maar het was al met al een waanzinnig mooie visdag.

Vanochtend lag Havoysund in de wolken en de mist lag als een deken over de zee.

We hebben schitterende vergezichten en wolkendekens gezien.

Zeehonden hebben ons vergezeld en we hebben genoten van het mooie weer en de gezelligheid op de boot.

Willem, Sven, John en Mijnheer Watson hebben een superdag gehad. Zij vissen met licht materiaal op alles wat beweegt. Ze hebben in 'De Noord' huis gehouden en in een uur tijd meer dan 25 vissen per persoon gevangen.

Het favoriete kunstaas daarbij is de Bottom Ship. Dat is iedere keer weer raak en levert structureel de meeste vis op. John heeft er vandaag ook een heilbot op gevangen van 97 centimeter. En op dat lichte materiaal is dat natuurlijk een heerlijke dril. En John heeft zo de week perfect kunnen afsluiten.



Willem heeft zo rond de klok van 11:00 uur even het licht uitgedaan. De hoeveelheid visserij, vissen, gezelligheid, biertjes, te weinig slaap deden zich gelden. Op de stoel heeft hij tijdens het vissen even heerlijk de ogen gesloten omdat het gewoon even nodig was. Er werd op de boot gewoon even te veel vis gevangen.

Frits en companen zijn ook in de noord geweest en hebben dieper gevist op zoek naar de grote exemplaren. De hele grote exemplaren zijn niet gevonden maar ze hadden continue actie aan boord.

Lang verhaal kort. Het zit er op en het was een heerlijke week met mooi weer, mooie vissen, gezelligheid en weinig slaap. Precies zoals een visweek moet zijn.

We gaan deze reis volgend jaar dan ook zeker weer herhalen. Alleen gaan we dan waarschijnlijk naar een andere locatie. Maar daarover later meer.

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -