image description

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2016 dag 6

Visreis.nl 

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2016 dag 6 

Het zit er op. De laatste visdag heeft geen verandering in de lijst van de grootste vissen gebracht. Dat biedt duidelijkheid maar tegelijkertijd ook een moment van bezinning. 

De week is omgevlogen en we hebben het niet makkelijk gehad qua weer. Regen, hagel, sneeuw, koud, harde wind en tegelijkertijd zon, mooi en rustig weer.

De factoren waren niet makkelijk en de visserij was niet optimaal. Het was traag en alle boten hadden hier last van. Er waren ook geen andere vissers die meer vingen dan wij, dus daar lag het niet aan.

De conclusie is dat de visserij deze week traag was maar dat is nu net datgene wat wij niet in de hand hebben. Het is en blijft vissen en geen vangen.

Maar het potentieel van deze locatie is zeer goed. Dat blijkt uit het feit dat Ab en consorten in de afgelopen zes dagen 10 heilbotten aan boord van hun boot hebben gekregen.

Ook de andere boten hebben meerdere heilbotten gevangen en nog veel meer gehaakt maar dan helaas niet gevangen. Dat was een positieve meevaller want het echte heilbotseizoen is nog niet op zijn top.

Verder hebben we meerdere kabeljauwen boven de meter gevangen en een ruime hoeveelheid van onder de meter. Het gebied heeft veel potentieel en het aantal heilboten overtreft de verwachtingen. Al met al hebben we een hele leuke, mooie en goede week gehad.

We hebben veel geleerd want er waren ook veel vissers bij die nog niet eerder in Noorwegen zijn geweest of nog niet zo hoog in het Noorden. We hebben ze zo goed we konden allemaal persoonlijk begeleid en zijn ook meegegaan op de boten zodat een van ons bij iedereen een dag aan boord is geweest.

Er zijn door Wout Van Leeuwen voor dit festival ook mooie prijzen ter beschikking gesteld en die zijn als volgt verdeeld.

Ab Bus: Heilbot 138 cm: Awa Shima 10-15 lbs jig hengel ter waarde van 100 euro

Bertus Bloos: Zeewolf 98 cm: Awa Shima 10-15 lbs jig hengel ter waarde van 100 euro

Alex Engels: Kabeljauw 110 cm: SPRO Zalt Arc molen ter waarde van 129 euro.

Joop van Kleef krijgt een Balzer Bait Rig Shad assortiment voor zijn eerste heilbot van 120 cm.

John Pero: een Savage Gear Hoodie voor de vangst van 2 meeuwen en 1 gul in 1 worp.

Jack van Gool: een mooie koolvis van 108 cm een tangenset van Rapala.

John Maaskant: een paar thermo handschoenen voor de tweede heilbot van 135 cm.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een gezamenlijk afsluitend diner bij het Saltstraumen Hotel waar we hebben genoten van een heerlijk en uitgebreid buffet.

De kers op de taart was dat Alex nooit geloofde dat zijn kabeljauw van 110 cm op dag twee de grootste zou blijven. Hij zei dat als dat zo was hij d haven in zou springen. En zo is het ook gegaan bij terugkomst in het kamp. (Later hierover meer inclusief foto en film).

Volgend jaar gaan we dit weer doen maar dan tijdens het springtij van 25 mei tm 1 juni 2017! De eerste inschrijvingen zijn al binnen en er zijn maximaal 30 plaatsen.

Wil jij hier bij zijn reserveer dan vanaf nu direct de jou plek. We hanteren dezelfde prijs als dit jaar ondanks dat de inkoopprijzen zijn gestegen. Kijk hier voor de eerste informatie. De rest volgt zsm.  

Joris
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK