image description

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2016 Dag 3

Visreis.nl 

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2016 Dag 3 

Door Joris Nieuwenhoff 

Waar dag twee eindigde met mooie aantallen en maten van vissen, was het op deze derde dag een compleet ander verhaal. De aantallen hingen wel in de lucht maar dan alleen gerelateerd aan het weer. Hoge windsnelheden die het niet toelieten dat we de open zee op konden.

Maar dat is nu het mooie van deze locatie. Hier liggen nog een groot aantal visplekken zeer beschut en in de fjord. Hier kan je alsnog gericht op heilbot, kabeljauw en zeewolf vissen.

De Skjerstadfjord ligt direct achter de Saltstraumen en biedt met meer dan 30 kilometer lengte een mooie hoeveelheid aan visstekken. En natuurlijk de Saltstraumen zelf is een geliefde visstek waar altijd wat te beleven valt.

Er zijn dan ook vandaag weer een aantal vissen gevangen.

Niet zo veel als gisteren maar met de soms harde wind, hagel, regen en zelfs sneeuw was het ook een dag voor doorzetters.

Vaak was dan ook de wind, stroming en gewenste driftrichting over het plateau totaal verschillend zodat ook daar de nodige stuurmanskunst voor nodig was om de stekken op de juiste manier aan te varen en af te vissen.

Maar desalniettemin acht gehaakt en zes gevangen, is vandaag de stand voor de heilbotten. Geen grote maten maar wel gericht gevangen en dat is toch leuk om te zien. Zelf hadden we vandaag een dikke heilbot van rond de 30 á 40 kilo gehaakt maar door een lijnbreuk kwam er na een kwartier een heel spijtig einde aan dat avontuur.

Erg jammer en daarbij blijkt maar weer dat een goede voorbereiding van groot belang is. Maar het blijft natuurlijk altijd vissen.

Ab en consorten wisten vandaag drie heilbotten in de boot te krijgen evenals Jan en Ronald. Dit zijn toch wel de meest ervaren en gedreven crews die zich van hun beste kant laten zien als het op heilbotten aankomt.

Bijna iedereen heeft vandaag zijn vissen gevangen maar het was niet altijd even makkelijk. Het weer zorgde naast de koude vingers ook voor de nodige mooie plaatjes en het is hier sowieso een topstek.

De boten liggen direct voor de deur. De huisjes zijn mooi en verzorgd. Ja dit is weer een hele goede bestemming voor de Nederlandse sportvisser die naar Noorwegen wil en goede kansen op mooie vissen wil maken in een goed verzorgde omgeving.

Helaas is de voorspelling qua weer voor morgen iets minder slecht dan vandaag en lukt het nog steeds niet om de open zee op te gaan.

Maar dat is toch ook weer het mooie van vissen. Je moet je aanpassen aan de situatie en er het beste van maken. En al met al lukt dat hier prima en de flora en fauna doen ook mooi mee. Wat dacht je van zee-arenden over de locatie en visotter op de bootsteiger? We genieten er dubbel en dwars van.

Tot morgen
Joris
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -