image description

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2016 dag 2

Visreis.nl 

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival 2016 dag 2 

Door Joris Nieuwenhoff 

Tien gehaakt en acht gevangen! Dat geldt voor de heilbotten vandaag. Een mooi aantal voor een tweede visdag! Ze zijn zowel door ervaren als minder ervaren vissers gevangen. De groottes varieerden van 80 tot 120 centimeter en dat zijn natuurlijk schitterende sportvissen. De toppers vandaag waren Ronald en Jan en John en Jan die als koppel elk drie heilbotten vingen.

Joop ving vandaag ook zijn eerste heilbot en die mocht met een vals gehaakte heilbot flink aan de bak. De gehele dril nam ongeveer 25 minuten in beslag maar de vis mocht na de foto’s van de gelukkige Joop weer vrolijk verder zwemmen.  

De kabeljauwen komen ook met gestaag tempo omhoog en hebben de meter al ruim overschreden met de grootste tot nog toe van 110 centimeter en daarbij hebben we ook nog goed weer en kan iedereen tevreden terugkijken op een mooie visdag. En Ab die ving vandaag een mooie grote zeewolf van 90 centimeter. Wat zijn dat toch formidabele vissen!

We begonnen de dag met een gezamenlijke briefing op het terras omtrent de beste stekken en mogelijkheden omdat we vandaag voor het eerst echt ver konden gaan. De weersvoorspellingen waren van dien aard dat dit mogelijk was.

En aangezien enige ondersteuning en voorbereiding best handig doen we dat natuurlijk graag en zo goed mogelijk. Ongeveer 50 minuten moesten we varen om op de eerste verre stek te geraken en dar was het na wat zoeken dan ook meteen raak.

Ondanks dat de wind net iets meer was dan voorspeld konden we toch nog goed vissen op de verschillende plekken. Momenteel is de haring in aantocht om de fjord binnen te zwemmen en dat is goed te merken. De kabeljauwen zijn compleet volgevreten met haring en ze zijn moddervet.

Mede daardoor zijn de stekken rond de 80 tot 120 meter momenteel niet relevant. Alles vissen worden momenteel tussen de 10 en 50 meter gevangen. Wel handig om rekening mee te houden en dat maakt wel wat makkelijker.

Morgen voorspellen ze 10 meter per seconde aan wind en is het helaas niet mogelijk om verder naar buiten te gaan maar gelukkig kan je hier in Saltstraumen dan nog steeds je lol op.

Er zijn zowel in het oosten als zuid westen een grote hoeveelheid aan beschutte locaties. Dat geldt zowel voor heilbot, koolvis, zeewolf en kabeljauw. Met andere woorden. Nu snel naar bed en morgen weer een dag.

Joris
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -