Het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2014 dag zes

Persbericht Wout van Leeuwen /Visreis.nl 
 

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2014 dag zes:

Dag 6 zit er op

Door Joris Nieuwenhoff
 
Laten we het een tussendag noemen. In eerste instantie wilde ik samen met Ulf, de lokale gids naar de Akarfjord in het Noorden varen om ons daar tegoed te doen aan kabeljauw en heilbot. Volgens de laatste weersvoorspelling was dat een reële optie. 
 
Maar soms lopen dingen anders dan gepland. Na uitvaart uit Havoysund bleken de golven vele malen hoger dan voorspeld en was het niet verantwoord om daarheen te varen, laat staan te vissen. 
 
 
Het alternatief werd om de andere kant van Havoysund uit te varen en koers te zetten naar Masoy. Na een redelijk ‘bumpy ride’ zei Ulf dat we de fjord ook wel konden oversteken en daar in de luwte van het eiland konden vissen op goede stekken. 
 
 
Maar na drie minuten waren het toch de rugklachten van medevissers die ons de handdoek in de ring liet gooien. We bleven daarom bij Masoy en enigszins beperkt in onze opties want we wilden een goede combinatie tussen heilbot, kabeljauw, zeewolf en overige soorten. 
 
 
Al met al hebben we onze vriezer netjes vol kunnen maken met de lekkerste maat kabeljauw en John, Willen, Dick en ik hebben een gezellige dag gehad. 
 
De groep Belgen en mijnheer Watson die op de gidsboot zaten hebben in de middag alsnog de oversteek gemaakt en de heilbot gezocht en uiteindelijk niet gevonden. Wel kwamen er een massieve zeewolf en meerdere 10 kilo plus kabeljauwen naar boven.  
 
 
Lars is vandaag met Tom, Peter en Danny heel gericht op heilbot gaan vissen. Ze hebben hard gewerkt maar zijn niet beloond. Geen enkele aanbeet zelfs. Dat is heilbotvisserij ten top. Of alles of niks. Op de terugweg zijn ze nog even langs een speciaal plekje geweest om een paar zeewolven te vangen wat ook gelukt is.
 
 
Ronald en Jan zijn ook om en nabij Masoy geweest en hebben drie kleinere heilbotten gevangen en ettelijke 10 kilo plus kabeljauwen, schelvis, lom en zeewolf. 
 
 
Door de wind en de golven werden we dus beperkt in onze opties. Morgen wordt het weer een ander verhaal. De wind is er voor een groot gedeelte uitgegaan en ook de golven zijn beduidend minder hoog. Het ziet er naar uit dat we morgen echt naar de Noord kunnen. Laten we het hopen. We doen vanavond een extra schietgebedje.
 
Meer foto's staan hier

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -