image description

Het vliegje doet het weer.

Door: Berthil Bos

Het gluiperig presenteren van een streamer werkt vaak als een rode lap op een stie…… snoek. Laatst maakte ik dit weer voor de zoveelste keer mee, terwijl ik met een ander soort kunstaas aan het vissen was.

De poldersloot waarin ik aan het vissen was heeft een leuk bestand aan snoek, maar dat weten ook anderen. Dressuur volop dus en dat inspireert mij alleen maar. Terwijl mijn shad met argwaan werd aangevallen door een groene bandiet, hapte deze uiteindelijk niet definitief toe.


Gelukkig had ik mijn vliegenstok wel in de auto liggen en kon ik deze koning van het zoete toch foppen. Met de vliegenstok wordt hier over het algemeen niet vaak gevist en van argwaan was ineens niets meer te merken. Ik heb het al vaker geschreven en gezegd, vliegvissen op snoek is vaak een dressuur doorbrekende maar vooral ook een spectaculaire manier van snoekvissen.
Wil je nu deze vistechniek ook eens uitproberen, leren of je techniek verbeteren, dan kan je deelnemen aan de FW XXL “Pike Fly Fishing”.


Heerlijk knutselen

Op 27 en 28 november vindt dit fantastisch evenement plaats in en bij vishotel “Het Meertje” in Vinkeveen. Deze Extra Large workshop over twee dagen met overnachting, zal menig roofvisser aanspreken en inspireren. Hier zal het spectaculaire vliegvissen op snoek en alle facetten die hieraan vastzitten, twee dagen lang onder de loep worden genomen. Zowel theorie als praktijk gaan in dit weekend hand in hand. Streamers binden, onderlijnen maken, leaders knopen en alles wat daar tussen zit, wordt door jou gedaan.



Dit alles natuurlijk onder begeleiding van zeer ervaren en bekende vliegvissers. Nu kan ik mij voorstellen dat voor sommigen onder ons het zwiepen met de vliegenhengel als erg moeilijk beschouwd wordt. Ook hiervoor hebben wij de oplossing in huis weten te halen. Hans Bock van vliegvisschool HOFF is deze twee dagen aanwezig om je de basisprincipes te leren en eventueel je werptechniek te verbeteren. Ik weet zeker, nadat je door Hans begeleid bent, je je afvraagt waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

Om deel te nemen aan dit evenement op 27 en 28 november kan je je >>>nu<<< inschrijven.  

Voor meer informatie neem even hier contact op met Berthil Bos Tel: 0653776801                           

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -