image description

Het schiet niet echt op….

Na een supermooie week met extreem veel zon en hoge temperaturen hield ik de zeewatertemperatuur goed in de gaten. Ik had de snoekbaarsvisserij wel een beetje gezien al mocht ik over de vangsten zeker niet klagen.


Zoetwaterrover


De snoekbaarsvisserij was een succes dit jaar.

Maar ja zeebaars is nu eenmaal een andere vissoort die dankzij zijn keiharde aanbeten en snelle runs vele sportvissers harten heeft weten te veroveren. Vissers die eenmaal aan deze visserij hebben "geroken" weten dat er geen weg terug meer is! Maar goed de zeewatertemperatuur liep ondanks de vele zon uren maar heel langzaam op richting 10 graden. Dit was mede te danken aan de koude nachten met nachtvorst. Ondanks die mooie week met hoge temperaturen bleef de watertemperatuur steken op zo'n 7 tot 8 graden.


Sneeuw en nachtvorst teisterden ons land

Normaliter start ik pas met vissen als de watertemperatuur de 10 graden aantikt. Maar gezien de vele zon uren kon ik het rond eind maart niet laten en trok ik richting Waterweg. Maar helaas moest ik genoegen nemen met mijn eerste blank! Op 31 maart deed ik het dunnetjes over en kreeg ik zowaar een aanbeet. De vis zat er even aan maar loste vrijwel direct de haak weer. Ik was blij want het was al heel wat jaartjes terug dat ik in de maand maart een aanbeet op de Waterweg wist af te dwingen.


De eerste afgestorven algen hebben het strand reeds bereikt.


De stranden voor de Westlandse kust liggen weer bezaaid met " roosjes"

Tijdens mijn vrijwel dagelijkse strandwandelingen met mijn hond kwam ik rond de 3e week van maart al de eerste schuimbedden van afgestorven algen tegen in mijn optiek  al behoorlijk vroeg voor de tijd van het jaar. Ook lag het strand alweer bezaaid met "roosjes" laten we het maar een nieuwe uitvoering van het "apenhaar" noemen. Deze rommel maakt de strandvisserij overal langs de kust soms onmogelijk omdat de lijnen vol lopen met deze rotzooi is het vaak een hele klus om je onderlijn heelhuids binnen te krijgen.


De ene na de andere depressie trokken over zee.


Zeebaars....powervis!

Enfin, na sessie nummer 2 stond al snel nummer 3 op de planning. Maar een harde noorden wind verstoorde dit feestje. Op de bekende stek waar ik graag vis werd je gezandstraald en hield ik het na een uurtje voor gezien. Kortom het is nog even afzien. Natuurlijk worden er her en der wel wat zeebaarsjes gevangen aan natuurlijk aas maar dat is niets bijzonders. Toen ik net het weerbericht voor volgende week onder ogen kreeg werd ik weer wat vrolijker. Temperaturen oplopend tot 15 graden en behoorlijk wat zo'n. Ook de nachtelijke temperaturen dalen niet meer tot rond het vriespunt maar blijven steken op 7 tot 8 graden. Mede dankzij deze vooruitzichten hoop ik dat we onze eerste boemen zo rond de 3e week van april kunnen verzilveren!

Hoek van Holland topstek voor zeebaars


Mijn eerste sessie leverde mijn eerste blank op.

Zoals ik vorige keer al aangaf start ik op zaterdag 14 mei weer met mijn drukbezochte, leerzame zeebaarsworkshops. Tijdens zo'n cursus leer ik je binnen een tijdsbestek van amper 4 uur alle ins en outs van deze spannende visserij. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het benodigde hengelmateriaal. Kunstaas is volop gratis aanwezig dus wat houdt je tegen om het eerste gevecht met vriend zeebaars aan te gaan. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net ik heb hem net weer geüpdate met wat nieuwe filmpjes etc. Je kunt me ook altijd even mailen joopvis@caiway.nl  of bellen 0p31(6)2001 6129


Rond de Ebro Delta in Spanje worden soms knuppels van baarzen gevangen. Deze vis was 91 en woog ruim 10 kg

 

Stekel ze

TheBass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -
image description
Wesdijk houdt haar vissers weer heerlijk warm!!
Willem Moorman -