Het nieuwe seizoen

Persbericht Pike Ireland

Snoekvissen in Ierland: het nieuwe seizoen   

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ik heb er weer heel veel zin in. De eerste maanden zijn altijd rustig, maar vanaf eind maart/begin april wordt het druk. Niettemin zijn de eerste mooie vissen alweer gevangen, dus laten we hopen dat er nog vele volgen. De komende weken zullen de snoeken gaan paaien en later in het voorjaar beginnen ze weer flink te vreten om aan te sterken.

De Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman is inmiddels al ruim 16 jaar een bekend adres voor snoekvissers die voor een snoekvisavontuur naar Ierland gaan. Je kunt bij hem terecht voor accommodatie en verhuur van volledig ingerichte  aluminium visboten. De lokatie is het gezellige dorp Killaloe, gelegen aan de rivier de Shannon en het bekende snoekmeer Lough Derg.


13.000 hectare viswater: Lough Derg, Ierland.

Als je wilt dan gaat Ferdinand met je mee als visgids in zijn luxe gidsboot, de Tuffy 1760, die hij speciaal voor dit doel uit Amerika heeft geimporteerd.


De Tuffy 1760, ruim en zeer comfortabel, ook als het waait!

Hij doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken en het feit dat inmiddels een flink aantal van zijn gasten al meer dan 10 keer is geweest en nog steeds jaarlijks naar Ferdinand gaat is veelzeggend.


John met een snoek van 105 centimeter, gevangen op dood aas.



Ondanks het koude water (4-5 graden) zijn ze ook op kunstaas te vangen, zoals deze van Jelmar (107 centimeter).


De visserij in het voorjaar is prachtig omdat we in ondiep water vissen, hetgeen betekent dat je de vissen vaak in het heldere water ziet toeslaan!


Ondiepe baaien in het voorjaar.


Een andere mooie baai.

Vanaf april tot ongeveer november springen de Ierse snoeken vaak en ze vechten spectaculair. In de overige (winter)maanden doen ze dat een stuk minder vanwege de lage watertemperaturen.


Springende snoeken tijdens de dril is eerder regel dan uitzondering in Ierland.

Nieuw gezicht in de Bed&Breakfast

Ursula Quirke heeft jarenlang haar uiterste best gedaan om het onze gasten zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Haar Ierse gastvrijheid en haar vriendelijkheid zijn bekend en ze heeft zich al die jaren met veel plezier en overgave gewijd aan het verzorgen van de gasten.

Ze heeft onlangs echter besloten dat het tijd werd voor wat anders en ze gaat zich voortaan richten op iets wat ze al enige tijd “erbij” deed, namelijk een eigen bedrijfje in voetpedicure. De Bed&Breakfast zal met nieuw elan worden voortgezet door een goede vriendin van Ursula: Deborah Dudgeon.


De overdracht van de sleutel aan Deborah.


Deborah is een zeer hartelijke en gastvije vrouw die er erg veel zin in heeft en ze wil er alles aan doen om het de gasten naar hun zin te maken tijdens hun visvakantie. Ze wil geen grote veranderingen aanbrengen, zo wil ze bijvoorbeeld het originele oude interieur van het prachtige pand zoveel mogelijk intakt houden.

Wel brengt ze hier en daar wat smaakvolle en praktische verbeteringen aan, maar het karakter van het huis zal bewaard blijven. Een klein voorbeeld van één van de praktische verbeteringen is een goede wifi ontvangst (uiteraard gratis) in de B&B. Ik wens Deborah veel succes en ik ben ervan overtuigd dat ze het jullie naar de zin zal maken!


Dit zien we graag!

Ik wens al mijn gasten een heel succesvol seizoen op jullie thuiswateren en hopelijk tot snel!

Vriendelijke groeten,
Ferdinand Heijerman

Uitgebreide informatie en foto’s vind je op: www.pike-ireland.net
E-mail: ferdinandh@eircom.net

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -