Langeland Event georganiseerd door IBI Bootverhuur, Spodsbjerg

Langeland Event georganiseerd door IBI Bootverhuur, Spodsbjerg 

Door Leonard Muys

In de week van zaterdag 26 maart 2016 t/m vrijdag 01 april 2016 organiseert IBI Bootverhuur het Langeland event, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het zeeforellenproject op de rivieren.

Op zaterdag 26 maart bent u vanaf 10.00 uur van harte welkom in de haven van Spodsbjerg op het Deense eiland Langeland, waar de Langelands Vissersdag gehouden wordt. Walter Kaiser en Alexander Dorow van het Quantum Sea Team zijn de hele dag ter plaatse om u de laatste nieuwe technieken, maar ook de materialen van onder andere Zebco en Quantum (o.a. rigs en jig-heads) te presenteren om succesvol op gul te vissen.

Niet alleen gul, maar ook het vissen op platvis met de platvis lepel komt uitvoerig aan bod.


Angelcentrum Langeland.


Zondag 27 maart opent het Angelcentrum Langeland in Spodsbjerg om 10.00 uur de deuren voor de Zeeforeldag. Langelands zeeforel specialist Jorgen Flint, Walter Kaiser en Alexander Dorow zullen u wegwijs maken in het vissen op de vis van de 1000 worpen, de zeeforel. Niet alleen materiaal en vismethoden worden besproken en getoond, maar ook de hotspots komen aan bod.

Vanaf maandag 28 maart t/m vrijdag 01 april worden er in de haven van Spodsbjerg dagelijks workshops gegeven hoe u vis kunt fileren. Bovendien worden er dagelijks allerlei presentaties gegeven over het vissen.


Walter Kaiser.

Al meer dan 25 jaar investeert Funen in het zeeforellen project en daar profiteren de sportvissers uit Duitsland, Polen, Nederland, België en zelfs Oostenrijk en Zwitserland van. Voor dit project is jaarlijks veel geld nodig en daarom organiseert IBI Bootsverleih deze dagen om geld in te zamelen voor dit zeeforellen project.

Alle aanwezigen op deze dagen kunnen een vrijblijvende donatie doen voor dit project en ontvangen in ruil daarvoor een lot voor de tombola, die op vrijdag 01 april om 16.00 uur gehouden wordt in de haven van Spodsbjerg bij het havenkantoor. De prachtige prijzen voor deze tombola worden gratis ter beschikking gesteld door Zebco.

Na de tombola wordt het gedoneerde geld overhandigd aan de voorzitter van het project Vandpleje Fyn. Met dit geld worden de waterlopen zuiver gehouden, zodat de zeeforel zorgeloos de rivieren op kan trekken, maar ook na het paaien weer terug kunnen naar open zee om weer op hun gewicht te komen. De tijd die ze doorbrengen op de rivier om te paaien kost de zeeforel ca. 30% van hun lichaamsgewicht.


Walter Kaiser en Leonard Muys.


Om de natuur een handje te helpen verzorgt het projectteam ook het afstrijken van de zeeforel, kunstmatige bevruchting van de vrouwelijke eitjes, het kweken van de bevruchte eitjes en het uitzetten van de jonge zeeforel op de rivieren. De kans is groot dat Leonard Muys, Eric de Keuster en Ron Smits van Team Total Fishing International ook aanwezig zullen zijn.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -