Het is zover, ze komen!

Persbericht Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Het is zover, ze komen! 

Op vrijdag 6 maart worden er 1.000 zeeforellen uitgezet in het Lauwersmeer. Het is het startschot voor een meerjarig herstelproject van deze iconische trekvis.

Een grote coalitie van natuurliefhebbers, overheden en sportvissers wil aan de slag om de zeeforel weer in gezonde aantallen te laten zwemmen tussen Waddenzee en hun paaigebieden in Groningen en Drenthe. Voor het meerjarig programma is deze maand een aanvraag voor meefinanciering door het Waddenfonds ingediend. 



Dankzij éénmalige bijdragen van de provincies Groningen en Fryslân worden, vooruitlopend op de uitvoering van het meerjarige programma, nu al zeeforellen losgelaten in het Lauwersmeer. De eerste forellen worden door de Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer en de Friese gedeputeerde Johannes Kramer uitgezet.



Ook de bestuurders van de initiatiefnemers zullen hierbij aanwezig zijn. De Waddenvereniging is een van de initiatiefnemers. U bent van harte uitgenodigd om dit feestelijke moment mee te maken.

Ontvangst is in Landal Esonstad (Brasserie de Waegh) vanaf 8.30 uur, het programma start om 9.00 uur en duurt tot 10.30 uur. Aanmelding is gewenst en kan tot woensdag 4 maart met een mailtje naar pyt@visseninfriesland.nl of bel met 0566-624455.