Het Gronings Roofvis Festival 2015 in Zweden

Persbericht Visreis.nl

Het Gronings Roofvis Festival 2015 in Zweden 

Geen zin om in het gesloten seizoen thuis naar al je kunstaas te staren? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Daarom hebben we in samenwerking met Visgids Groningen deze groepsreis georganiseerd. Zodoende kun je in het gesloten seizoen toch de zoetwaterroofvissen achter de schubben aan zitten. En dat in een schitterende omgeving op de Aland eilanden bij Zweden.  

De heenreis begint op zaterdag 16 mei 2015 en je vertrekt met eigen vervoer naar de locatie in Zweden. De route gaat met een overtocht van Puttgarden naar Rodby. Vervolgens wacht op zondagochtend 17 mei de veerboot van Kapellskar naar Mariehamn.

Rond 14 uur in de middag sta je in de beoogde appartementen en kun je beginnen met uitpakken en het klaarmaken van de  hengels! De terugreis gaat in omgekeerde volgorde met vertrek op zondag 24 mei en aankomst thuis op tweede pinksterdag 25 mei 2015.

De reis kan al doorgang vinden wanneer er zeven deelnemers hebben ingeschreven en het maximum bedraagt 17 deelnemers. Deze reis is bedoeld voor enthousiaste vissers en is zeker geen wedstrijd.

Het gaat om kameraadschap, plezier en lekker vissen in een schitterende omgeving ver weg van alle huiselijke sleur en verplichtingen. Aan het einde van de week worden nog een paar leuke (grappige) prijzen uitgedeeld voor de meest bijzondere vangsten.

Veel vissers praten vaak over de scherentuinen in Zweden en hebben het dan over het zuidelijke puntje van Zweden waar veel vissers jaarlijks heen trekken. De Åland eilanden zijn bij veel vissers niet bekend maar dit zijn de ‘echte scherentuinen’.

Hier is de visdruk nog laag en de natuur overweldigend. Je kunt hier een hele dag vissen zonder ook maar een andere boot tegen te komen.

Åland is een archipel in de Botnische golf (Oostzee) en bestaat uit meer dan 6000 grotere en kleinere eilanden en ligt precies tussen Zweden en Finland. Het totale oppervlak van de eilanden bedraagt 6784 km2 en er wonen ruim 26.000 mensen. Het merendeel van deze mensen wonen in de hoofdstad Mariehamn waardoor het op de rest van het eiland nog rustig en ongestoord is.

Voor deze reis verblijven we in Hjorto. De bungalows waar je verblijft zijn ruim, luxe ingericht en liggen dicht bij het water.

De wateren rondom Hjorto zijn divers en bieden goede en afwisselende bodemstructuren. Met het koudere water in mei en de opwarming door de zon in deze periode is dit de aangewezen plek.

Door de grote hoeveelheid eilanden is het ook bij mindere weersomstandigheden praktisch altijd mogelijk om een goede visplek te vinden. Ook de diepteverschillen tussen de eilanden maken het een interessant en goed visgebied. Zeker als de zon begint in het voorjaar en de ondiepere stukken snel opwarmen en daarmee goede visstekken creëren. Als laatste dan nog het brakke water (je vist eigenlijk in de Oostzee) en je hebt een toplocatie!

Je kunt hier op veel manieren je hart ophalen door verschillende manieren van visserij te beoefenen. De nadruk ligt op het vissen vanuit de boot. Werpen, trollen, verticalen, jerken of vliegvissen. Je kan hier met alle stijlen terecht om vriend schubbemans achterna te jagen. In de periode waarin wij gaan is het ook nog eens erg lang licht en kun je dus veel visuren maken.

Qua materiaal gebruiken we hetzelfde als hier in Nederland en is het dus niet noodzakelijk om extra materialen aan te schaffen. Spin-, jerk-, en vliegenhengels met molens en reels zijn de aangewezen materialen. Maar ook de verschillende soorten kunstaas komen hier allemaal aan bod. Shads, woblers, jerks, spinners en ga zo maar door. Vergeet ook de takels niet voor de aasvisserij.

De boten gebruikt worden zijn 4,3 meter lang en voorzien van 9,9 of 15 pk motoren. We hebben per twee vissers één boot voorzien en bieden zo meer dan voldoende ruimte en comfort. De eerste 10 liter benzine zijn inbegrepen en de overige benzine kun je ter plaatse kopen bij de eigenaars.

Samengevat:

- Retourovertocht Puttgarden – Rødby met Scandline.
- Retourovertocht veerboot Mariehamn Kapelskarr met Fjordline.
- Logies in tweepersoonskamers In Hjorto in 10 en of 8 persoons luxe woning.
- Ruime woonkamer en volledig ingerichte keuken, badkamer met douche/toilet, bedlinnen en handdoeken
- Kosten voor water, stroom, verwarming inbegrepen
- Eindschoonmaak (echter wel graag woning “bezemschoon” achter te laten)
- Een visboot per twee personen 9,9 pk motor, inclusief 10 liter benzine
- Inclusief twee lokale visvergunningen
- Inclusief drie uur sauna
- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
- Inclusief persoonlijke begeleiding door Visgids Groningen

De huidige prijzen zijn gebaseerd op volledige bezetting van de woningen:
Bij 8 deelnemers bedragen de kosten € 625,- per persoon.
Bij 10 deelnemers bedragen de kosten € 575,- per persoon.
Bij 18 deelnemers bedragen de kosten € 540,- per persoon.
Bij afwijkend aantallen kunnen de kosten afwijken.
Bijkomende kosten: eigen vervoer naar locatie, eigen verzorging (eten en drinken), benzine voor de boten (reken op 25 euro per persoon)

Kijk voor meer informatie hier of schrijf je direct in. De eerste aanmeldingen zijn al ontvangen en wees er op tijd bij want VOL = VOL!

Wil je informeren naar de beschikbaarheid van deze speciale groepsreis, neem dan contact op met:

Visreis.nl                        
Joris Nieuwenhoff                    
E-mail: info@visreis.nl                
Mob: 0628 – 30 83 45                
of     
Visgids Groningen
Robert van der Kamp
E-mail: info@visgidsgroningen.nl
Mob: 0623 – 56 21 66
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -