Het eiland Vega in Noorwegen

Persbericht Cordes Travel 

Het eiland Vega in Noorwegen 

Vega is een prachtig eiland in de provincie Nordland in Noord Noorwegen (zuid). Het eiland Vega is 160km2 groot en heeft 1200 inwoners, in de winter.

Tussen April en Oktober komen er honderden vissers het eiland bezoeken, waaronder vele van onze gasten.

Vega Kystferie.

Waarom is Vega nu zo geliefd onder onze sportvissers? De reden hiervan is dat het nog prima aan te rijden is met de auto, je er 95% van de tijd kunt vissen, de stekken allemaal heel dichtbij zijn, soms maar een paar minuten varen en dat je er vele grote soorten vis kunt vangen.


Grote snelle visboten.

Juist door de vele plateaus, onderwaterbergen, steile kanten, putten en eilandjes, zwemt er enorm veel vis en vaak ook hele grote. Zo ving een groep afgelopen maandag (18 mei) 2 heilbotten van 45 en 55 kilo binnen een uur en vingen zij de dag erna weer een heilbot. Maar vergeet ook de dikke kabeljauw en grote koolvis niet, want die kom je er ook vaak tegen.


Jan met kabeljauw en heilbot.

De reis is het beste met de overtocht van Kiel naar Oslo en dan onderweg een overnachting, waar wij de beste adressen voor hebben die goed en betaalbaar zijn en je dan fris en uitgerust het laatste stukje naar Vega rijdt, het allerlaatste deel gaat met de veerboot.


Johan, gevangen 17 mei 2015.

Wij hebben op Vega drie accommodaties, Vega Kystferie, Vega Oplevelse en Gardsoya en als je met de boot naar Vega vaart komt je langs Ylvingen, daar hebben we ook nog een accommodatie.

Wij zijn dan ook het enige visreisbureau dat Vega in haar programma heeft en daar zijn we trots op. We hebben goede afspraken met de huiseigenaren en verzorgen al hun Nederlandse en Belgische boekingen, krijgen zij een e-mail of telefoontje uit Nederland of België dan wordt deze direkt naar Cordes Travel verstuurd.


Grote koolvissen bij Vega.

De beste tijd is April, mei en juni en zeker ook de maanden eind augustus, september en oktober, vaak komen dan de hele grote heilbotten weer azen op de ondieptes en is de kans nog groter om de heilbot van je dromen te vangen.

Ook de grote scholen koolvis jagen dan weer op dieper middenwater en ook daar kun je dan de grote jongens vangen.


Grote heilbot.

Cordes Travel biedt uiteraard meer huisjes dan alleen Vega, wij bieden huisjes van zuid tot Noord Noorwegen aan, maar ook hebben we Zweden, Denemarken, IJsland, Ierland, Panama en de Florida Keys in ons programma en wij hebben 99% vd accommodaties zelf bezocht.

Wat zijn nu de voordelen van Cordes Travel ? Wij zijn 24/7 bereikbaar, spreken Noors, Duits en Engels, zijn 8 jaar visgids geweest in Noorwegen, men krijgt een gratis sportvispakket twv 150,- euro, we geven privé-les en je hebt toegang tot de unieke Cordes Traveldag tot slot vissen we voor het Penn Team, zijn beide visgids en doen dit al sinds 2003, dus meer dan genoeg ervaring om de vissers echt te helpen, we hebben van onze hobby ons werk gemaakt.

Verder hebben we ook verschillende Festivals en groepsreizen naar Noorwegen, IJsland en Panama. Binnenkort hebben we ook de vloot van Wicked Tuna in ons programma.

Wij hebben een uniek contract met de gehele vloot van de bekende TV serie Wicked Tuna op National Geographic.


Paul Hebert van de TV serie Wicked Tuna.

Via Cordes Travel kun je straks mee met de kapiteins Paul Hebert vd Wicked Pissah/ Mary Ann, Dave Marciano van Hard Merchandise, Dave Carraro van Tuna.com, TJ van Hot Tuna en niet te vergeten onze reggae man Tyler van de Pin Wheel.

Wij (Linda en Raffie) gaan in September 2015 terug naar Gloucester en gaan dan vissen op de Tuna, wie weet vangen wij ook wel zo'n monster.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -