Het ‘Drainman systeem’

Het ‘Drainman systeem’

De wind, golven en passerende schepen zorgen ervoor dat een boot nooit stil ligt in het water. Hier is op een slimme manier gebruik van gemaakt en is de Drainman op gebaseerd. Door de beweging van de boot doet de Drainman automatisch zijn werk.


Enkel aangedreven door de beweging van de meerlijn.

Zelfs de kleinste beweging van de balg zet de pomp aan het werk. Enkel aangedreven door de beweging van de meerlijn, kan de Drainman tot 2500 liter per dag verpompen! De Drainman heeft een trekkracht van 1500 kilo en is dus uitermate geschikt voor open zeil-, bij- en moterboten. De Drainman is zelf aanzuigend tot een lengte van 6 meter. Een electrische pomp is dus niet meer nodig als u aan de wal ligt en uw accu’s blijven bij uw afwezigheid onbelast.


De Drainman is eenvoudig te plaatsen (klik om af te spelen - Engelstalig).

     
  • Monteer een zijde middels sluiting (niet in uw meerlijn maar een aparte lijn zie tekening) label en slang aan de bovenzijde.
  •  
  • Monteer andere zijde middels een sluiting of hangslot aan uw boot (kan aan de zijkant, voor- en/of achterzijde!).
  •  
  • Plaats de verzwaarde zeef op een diep punt in uw boot

De Drainman is 2 jaar getest in Zweden in alle voorkomende weersomstandigheden, zowel op zoet- als zoutwater. Bij 12 miljoen pompbewegingen was er nog geen verlies in pompcapaciteit.

De Drainman is eenvoudig te plaatsen met een sluiting, karabijnhaak of zelfs gewoon met een hangslot tussen uw boot en de wal. Het uiteinde van de slang is voorzien van een verzwaring en een filter. Aangeraden is natuurlijk om deze zo laag mogelijk in de boot te plaatsen.

Voor meer informatie: kijk hier

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Vernieuwde Busters
Marc Borst -