Het AXX effect

Het AXX effect

Door: Ron Mansveld

Laurens Bakker, een gepassioneerd snoekvisser, had zo’n vier jaar geleden de behoefte om met een streamer te vissen die geschikt was, dus zwaar genoeg, om met een spinhengel weg te kunnen zetten. Na wat kunst en vliegwerk ontstond uiteindelijk “the Mouse”.  


Na enig kunst en vliegwerk werd uiteindelijk de “Muis” geboren…

The mouse, oftewel de muis, is niet zoals een streamer op een haak gebonden, maar op een tube (een lollystokje). Daarbij zijn ook nog eens alle bonte kleurvariaties mogelijk. Nat weegt de muis ca. 28 gram en heeft als groot voordeel dat de dreg, omdat deze verbonden zit aan het metalen frame met een splitring, verwisseld kan worden wanneer deze beschadigd is.

Al snel bewees de muis zijn vangkracht. Langs de waterkant werd de muis door andere roofvissers opgemerkt en ontstond de vraag naar het hoe en wat en waar te koop. Van het een kwam het ander en zo ontstond AXX.De muis werd serieus in productie genomen. Natuurlijk zaten er nog wat haken en ogen aan. Iedereen die wel eens met bont heeft gevist weet dat de vangkracht / actie afhangt van de kwaliteit van het bont.

Kwaliteit heeft o.a. te maken met de dichtheid en de lengte van de haren. AXX werkt uitsluitend met AA- kwaliteit zonkers, deze zijn gesneden van wintervachten van wilde konijnen welke gebruikt worden voor de consumptie (het is dus een natuurlijk restproduct).


Als logisch vervolg op het succes van de “Muis” werd daarna al spoedig de “Rat” ontwikkeld….

Het is daarbij geen product wat je dus zomaar bij een fabriek kunt bestellen. Daar ligt dan ook de moeilijkheid. Gelukkig is dit probleem inmiddels, door een aantal internationale contacten, opgelost. Dit gaf de mogelijkheid tot de geboorte van “the Rat”.  De rat: twee keer zo groot, twee keer zoveel bont!

De rat is gebonden op houten lichaam welke uitgelood is, bewapend met een dreg onder de body en een enkele haak in de staart. Deze waterrat is maar liefst ca. 27cm. lang en nat ca. 70gram zwaar. Deze innovatieve AXX producten worden regelmatig getest door een team testvissers.


Een team testvissers ontwikkelt gezamenlijk de nieuwe producten…

Inmiddels bestaat het productgamma uit: de muis, de rat, de spinner en de spinnerbait.
Nieuwe ontwikkelingen zijn volop in gang waaronder de “changeable body” en het Cradle net. Hierover meer in het nieuwe snoek seizoen.

Op  www.tackle4u.nl kunt u alle informatie vinden over het AXXsortiment!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -