image description

Hengelsportknaller knalt tijdens opendeurdagen de lente in

Hengelsportknaller knalt tijdens opendeurdagen de lente in  

Door Ron Smits

De laatste sneeuw smelt als sneeuw voor de zon tijdens waarschijnlijk één van de laatste opendeurdagen dit jaar. 

Het is alweer maart als de Hengelsportknaller in Essen zijn opendeurdagen organiseert. We mogen gerust van een internationaal gebeuren spreken, want er zijn wel heel erg veel noorderburen aanwezig. Waarschijnlijk door de 20% korting op het gehele assortiment?


De laatste sneeuw voor de lente.

De Hengelsportknaller heeft het gehele assortiment van Sonubaits, voeders van Ringers, Preston en nieuw is het volledige assortiment van Guru voor het vissen op witvis.


Ringers voertjes zijn heel populair bij de Engelsen.


Voor de karper heeft hij het gehele assortiment van Korda, Avid Carp, en Korum.


Uiteraard vindt u er ook allerlei kunstaas voor de roofvis en vers aas (pieren, zagers) voor het zeevissen.


Kant en klaar onderlijnen voor het zeevissen.


Arca zeehengels.

Tijdens de opendeurdag op zaterdag 3 maart is ook Jack Valkenburg van JV baits aanwezig om de diverse voeders van Ringers te presenteren. 

De kiloverpakking van Sweetfishmail is sinds één week op de markt. Het is een lichter vismeel voertje met een zoet aroma. Speciaal voor de vaste stok, maar ook heel goed geschikt voor de feeder. Vooral brasem, bliek en karper zijn er dol op. In Engeland is dit voer razend populair.


Altijd gezellig bij de Hengelsportknaller in Essen, direct aan de Nederlandse grens.

Ook dit jaar ontbreken de bitterballen en frikandellen niet. Lekker in combinatie met een Jupiler (speciaal voor de Nederlanders is de Hengelsportknaller overgestapt van Stella Artois naar Jupiler). 

Voor de liefhebbers van koffie wordt er ook lekkere cake geserveerd. Het valt mij op dat er een voertje wel heel erg hetzelfde ruikt naar de cake.

Gezellig wat visserslatijn delen met andere bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje. Volgend jaar ben ik weer van de partij. Het is mijn woonplaats, dus een 'thuiswedstrijd', die ik niet graag mis.

ANDEREN LAZEN OOK