image description

Hengelsportbelevenis op een unieke locatie.

Hengelsportbelevenis op een unieke locatie.

NEXT LEVEL FISHING EXPERIENCE 2019.

Door Berthil Bos

Jaren geleden werden over een geheel jaar vele beurzen georganiseerd met betrekking op onze geliefde hobby. Zo langzamerhand verdwenen er diverse van het toneel en nu heden ten dage zijn er nog maar een handje vol van over.

Ten dele zal dit komen omdat het tegenwoordig alles op hengelsportgebied via internet op te zoek is, maar ook de organisatoren van de beurzen hebben hier debet aan. Veel van deze manifestaties begonnen te lijken op een verzameling winkelopruimingen met als enig doel, verkopen.

Als dit het enige doel wordt is het mijns inziens snel gedaan met een hengelsportbeurs, al weet ik ook wel dat er geld verdient moet worden. Veel van mijn hobbygenoten komen graag naar zo’n happening voor de sfeer, het samenzijn met zielsgenoten en om het educatieve aspect. Als dit allemaal aanwezig is, zal ook het koopgedrag positief beïnvloed worden. Nu anno 2019 zijn er twee grote beurzen in Nederland actief, waarvan die in Utrecht ondanks zijn enorme grote dit gevoel nog enigszins benaderd. Ook is er een nieuwkomer ten tonele gekomen die voor de 100% de sfeer, samenzijn en educatie vertegenwoordigd.

Op 17 maart 2019 organiseert Nextlevel Fishing voor de tweede maal de Next Level Fishing Experience. Deze vindt plaats in Broek op Langedijk net boven Alkmaar. Broek op Langedijk ruikt naar water en hier vindt je dan ook de BroekerVeiling, werelds oudste doorvaart groenteveiling op water. Op en in deze locatie, dat nu als museum gebruikt wordt, heeft organisator Michel Oostdijk het voor elkaar gekregen om een hengelsportbelevenis te organiseren, die iedere sportvisser wel moet aanspreken. In 2018 was de eerste editie van deze beurs, waar alle takken van de hengelsport aan bod komen en wat een succes was dat. Ik hoorde louter positieve en enthousiaste opmerkingen over deze manifestatie.

Ikzelf was ook erg onder de indruk van de locatie en de gemoedelijkheid onder alle deelnemers en publiek. Dit miste ik al een tijdje en vond het daar terug. De standhouders staan met hun producten letterlijk op het water, waar allerlei stijgers en andere houten bouwwerken je voeten drooghouden. Het kan dus gebeuren dat je tijdens een wandeling langs de stands ineens een kolk van een jagende snoek zit exploderen. Nou ik kan je zeggen dat dit je wel in de juiste modus zet. Heb je zin in een product die er te koop is, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem om het ter plekke te testen. Niet in een kunstmatig bad, maar in ‘’echte’’ water.  

Zoals ik al zei is de Next Level Fishing Experience niet een doorsnee hengelsportbeurs, die eigenlijk de naam Hengelsport Belevenisbeurs moet dragen. De sportvisser staat op de eerste plaats en hierdoor is de entree gratis evenals het parkeren. Ik hoop jullie op 17 maart ’19 te zien in de Broekerveiling te Broek op Langedijk.

Next Level Fishing Experience 2019.

  • 17 maart 2019 – 10:00 tot 17:00 uur.
  • Museum Broekerveiling
  • Museumweg 2 – 1721 BW – Broek op Langedijk.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Groepsreizen Colombia
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 383
Willem Moorman -
image description
Hengelsport- en Botenbeurs 2019…
rudy.van.duijnhoven -