Hengelsport Outdoor Fair 2013

Hengelsport Outdoor Fair 2013

Door: Berthil Bos

De hengelsportfair die afgelopen 7 en 8 september op het Eiland van Maurik werd gehouden is volgens de organisatie een groot succes geweest.

Total Fishing was ook aanwezig en kan beamen dat deze fair, in een ander jasje, een gezellige happening was met veel enthousiaste standhouders en leerzame demonstraties. Natuurlijk kan je niet ieder jaar spectaculaire nieuwigheden verwachten op de Nederlandse hengelsportbeurzen, maar met een geoefend oog zijn er altijd weer producten en wetenswaardigheden die opvallen tussen de vele aangeboden artikelen.

Wat ook altijd opvalt is dat je als bezoeker direct wordt op genomen binnen de hengelsportfamilie en dat grenzen verdwijnen. Op deze manier kan je je kennis op het gebied van de sportvisserij vergroten en op ideeën gebracht worden.    

Een aantal leden van het nieuwe roofvisteam van Total Fishing hebben hun uiterste best gedaan om voor jullie interessante producten en/of wetenswaardigheden te ontdekken en met jullie te delen. Het is leuk om te zien wat bijvoorbeeld iemand van 16/17 jaar voor een kijk heeft op het aanbod en wat hoe een andere generatie hier tegenaan kijkt.

 Tim Jochems.

Opvallend is de Totter-shad van Henk Thielens’ HT-Baits. Volgens Thielens is het dé shad van dit moment, vooral in de donkere kleuren. Deze zijn naar zijn idee imitaties van de exoten die de Nederlandse rivieren teistert.

De Screamin’ Devil familie is dit jaar uitgebreid. De zogeheten Screamin’ Quatro Devil is een vierdelige swimbait. Ook hebben de werken van Henk Simonsz. er een nieuw kleurtje bij gekregen; de Levin-kleur, ontworpen door- en vernoemd naar een van de Pro-staffers.


Levin met de nieuwe Levin kleuren!

Een erg innovatief bedrijf is Invincible Products. Een merk ontworpen voor en door Nederlandse roofvissers. Een van de mooie producten zijn de Dutch Design hengels, dit zijn compleet handgemaakte hengels en zoals de naam al zegt door Nederlanders gebouwd, wat betekent dat het ook helemaal is aangepast aan de Nederlandse omstandigheden. De hengels zijn opgebouwd uit voornamelijk zelfgemaakte onderdelen en een Lamiglas blank.

Nog iets nieuws op de stand van Invincible Products waren de fireball-loodkoppen. Deze loodkoppen onderscheiden zich van de andere met het opvallende grote oog en de wijdere haak. De haak dient niet alleen om de dode aasvis aan de loodkop te houden, maar het kan ook beter een vis haken.

De fireballs zijn gekleurd door middel van een glow-in-the-dark poedercoating die je er tevens kunt kopen in vele kleuren. Coating erop en alleen even opwarmen!

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -