Hengelsport Outdoor Fair 2013

Hengelsport Outdoor Fair 2013

Door: Berthil Bos

De hengelsportfair die afgelopen 7 en 8 september op het Eiland van Maurik werd gehouden is volgens de organisatie een groot succes geweest.

Total Fishing was ook aanwezig en kan beamen dat deze fair, in een ander jasje, een gezellige happening was met veel enthousiaste standhouders en leerzame demonstraties. Natuurlijk kan je niet ieder jaar spectaculaire nieuwigheden verwachten op de Nederlandse hengelsportbeurzen, maar met een geoefend oog zijn er altijd weer producten en wetenswaardigheden die opvallen tussen de vele aangeboden artikelen.

Wat ook altijd opvalt is dat je als bezoeker direct wordt op genomen binnen de hengelsportfamilie en dat grenzen verdwijnen. Op deze manier kan je je kennis op het gebied van de sportvisserij vergroten en op ideeën gebracht worden.    

Een aantal leden van het nieuwe roofvisteam van Total Fishing hebben hun uiterste best gedaan om voor jullie interessante producten en/of wetenswaardigheden te ontdekken en met jullie te delen. Het is leuk om te zien wat bijvoorbeeld iemand van 16/17 jaar voor een kijk heeft op het aanbod en wat hoe een andere generatie hier tegenaan kijkt.

We beginnen met de jongste categorie, namelijk Niels Patijn en Tim Jochems.

Niels;

De nieuwe BFT Stealth 6600 SCS Reel met een prachtig design. Een lichte en bovendien sterke reel, ideaal voor het verticaal vissen.

Steven Mets met de stoere Killer Whale van Hobim Boats. Deze boot is door Mets echt ontworpen uit het oog van de sportvisser en werkelijk tot in elk detail perfect uitgewerkt. Een zeer comfortabele boot in elk opzicht, van een handige uitneembare opslagbak tot heerlijke stoelen met veel ruimte om te vissen. Verder is de Killer Whale golfbestendig doordat hij gebouwd is vanuit een zeewaardige, weliswaar aangepaste, Orka-hull wat het tot een erg stabiele boot maakt.De ‘Streetrunners’ jigkoppen van Invicible Products met vernikkeld spinnerblad zijn marktdoorbrekend en innovatief met hun milieuvriendelijke eigenschap. Dat in combinatie met een flinke twister maakt het kunstaas bij Snoekspinners.nl tot ware snoekkillers!Spro komt met een hoop nieuwigheden op roofvisgebied de komende tijd. Zoals de BBZ-1 Crank-n-Swim. Er komen twee nieuwe BBZ’s, dit keer mét lip. Deze twee zijn speciaal voor Europa ontworpen door Bill Siemantel van Spro USA Pro Staff.Henk Simonsz toont een gave molen met de flitsende naam ‘Kixx’. Het hoge aantal kogellagers maakt het tot een kwalitatief goede molen. Deze serie molens is nog niet verkrijgbaar, maar beloofd nu al heel wat.

Het hoge aantal kogellagers maakt het tot een kwalitatief goede molen. Deze serie molens is nog niet verkrijgbaar, maar beloofd nu al heel wat.

Evenals de serie Gammakatsu Destrada-hengels die op de markt gaan komen. De serie bevat zeer fraaie hengels van dropshot tot verticaal! De hengels hebben een mooi uitgewerkt design en uitstraling.

Binnenkort het beurs nieuws van Patijn en Tim Jochems.

ANDEREN LAZEN OOK