Hengelsport- en Botenbeurs 2016 grootste roofvisbeurs van Europa

Persbericht Hengelsport en Botenbeurs 

 

Hengelsport- en Botenbeurs 2016 grootste roofvisbeurs van Europa 

 

Vissen op roofvis is tegenwoordig razend populair, zowel op als langs het water, met lichte spinhengels, zwaardere kunstaashengels maar ook met de vliegenhengel. Hieronder weer een kleine greep uit de nieuwe producten die op de beurs te vinden zijn. De roofvisser vindt op de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht alles wat zijn of haar hartje begeert, plus gedegen informatie om goed beslagen de roofvis achter de vinnen te zitten.

Arca
De Arca Inspriation XS is een nieuwe topklasse werpmolen binnen het gamma. Negen RVS kogellagers plus een naaldlager, aluminium frame met carbon cover, as in roestvrij staal, zoutwaterbestendig, Dura Air rotor en carbon remsysteem. Verkrijgbaar in de maten 1000, 2000 en 3000.

Deeper heeft enkele nieuwe accessoires op de markt gebracht: de Night Cover is een doorschijnende oranje cover die je met de standaard cover kunt verwisselen. Doordat hij doorschijnend is, kan het connectielichtje gebruikt worden om de Deeper beter zichtbaar te maken en ook de oranje kleur zorgt voor een betere zichtbaarheid wanneer de omstandigheden hierom vragen.

Daarnaast komt er ook een nieuwe ‘Phone Cover’. Met dit accessoire kun je jouw smartphone op je hengel monteren zodat je de handen vrij hebt wanneer je aan het werpen bent met de Deeper of hem aan het inhalen bent. Website: www.arca-bifa.com.

Kewi
Kewi boten komt met een range aan groene rubberboten naar de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht.

Dit zijn sportvisboten die vervaardigd zijn van dik pvc, in lengtes van 2,50, 2,70, 2,90 en 3,20 meter.

De boten zijn van een zeer goede kwaliteit en ze vallen op door een lage prijs! Website: www.kewi.nl.

Sensas
Ook Illex en Gunki pakken in Utrecht weer groots uit. Er zijn talloze nieuwe producten voor 2017 ontwikkeld en die zijn voor een groot gedeelte ook op de beurs te bewonderen. Bij Gunki zien we een groot aanbod aan nieuwe werpmolens en werpreels.

Met name de werpreels springen hierbij in het oog. Zo vind je liefst vier nieuwe modellen, die zeer variabel te gebruiken zijn. Kenmerkend zijn bijvoorbeeld de hoge inhaalsnelheden bij de modellen BC 4000 XHD – een werpreel voor het zware werk – en de BC 200 XHS – een model voor de zeer actieve roofvisser.

De nieuwe Blue Shadow hengels van Illex zijn echte eyecatchers. Liefst dertien verschillende modellen voor de verwende roofvissers en allemaal gebaseerd op de nieuwste technologie en ze zijn gebouwd met de best mogelijke componenten. Website: www.sensas.com.

Snoekstudiegroep Nederland-België Bij je bezoek aan de Hengelsport- en Botenbeurs ga je natuurlijk als eerste naar de SNB-stand. Iedere dag heeft ze voor de vroege vogels onder haar leden een te gekke actie. Shimano heeft de SNB gevraagd om een beperkt aantal leden wat kunstaas van Storm te laten proberen en zij geven die weg aan de vroege vogels.

Wat moet je doen: kom naar de beurs, bezoek z.s.m. de SNB-stand en ontvang op vertoning van je ledenpas een stuk kunstaas naar keuze. Je kunt kiezen uit een 20 cm lange Storm Giant Tail Seeker Shad in Pike-kleur of een 22 cm lange Storm R.I.P. Curly Tail in Fire Perch of Perch patroon.

De SNB-stand wordt groter, zo’n twee tot drie keer groter dan voorheen. Ook wordt de ruimte anders ingedeeld en zal de SNB zich anders presenteren. Op de stand zijn meer activiteiten te doen en de opzet van de stand wordt ruimer en levendiger.

Tijdens alle drie de beursdagen kun je bij de SNB terecht met al je vragen en natuurlijk voor een bak koffie. Dat blijft, want goede dingen moet je niet afschaffen! Op alle beursdagen zijn er korte presentaties op de stand. Deze zullen meestal voortborduren op de in Snoekerijen geplaatste reviews en/of artikelen.

Denk aan zaken als materialen voor het doodaas vissen, kunstaassoorten en andere accessoires, maar ook uitleg over hengels etc. Ook hiervoor gaat de SNB de geluidsinstallatie inzetten zodat het verhaal voor iedereen goed te volgen is. Website: www.snoekstudiegroep.nl.

Technautic
De Minn Kota remote bedieningen zijn voor de nieuwe boegmotoren geheel vernieuwd. Er zijn drie Minn Kota remotes: i-Pilot, i-Pilot Link en Micro Remote. Aangezien de nieuwe Minn Kota motoren voorzien zijn van Bluetooth kun je met een smartphone en de Minn Kota remote app, basisfuncties naar de nieuwe boegmotor sturen. i-Pilot Link voordelen: groot zonlicht afleesbaar kleuren touchscreen, scherm 180 graden draaibaar, compact ontwerp en oplaadbare batterij verbetering.

Verder de meest nauwkeurige Spot-Lock ooit. Zestien Spot-Locks op remote en 2500 op Humminbird toestel mogelijk, harde toetsen voor navigeren en duidelijke Touch toetsen, toepasbaar op de nieuwe Terrova/Ulterra zoet- en zoutwatermotoren. JOG-functie: bij de nieuwe Terrova en Ulterra wordt een externe Bluetooth heading sensor geleverd.

Wanneer de boot een Spot-Lock of een Waypoint heeft, kan met één druk op de linksrechts-min-plus-knop de boot anderhalve meter verplaatst worden. Bijvoorbeeld: twee keer drukken op links, verplaatst de boot drie meter naar links. (Werkt alleen met nieuwe Terrova/Ulterra motoren). Website: www.technautic.nl.

Bigstreamers en Derkbaits
Bigstreamers en Derkbait’s zijn inmiddels niet meer weg te denken van de beursvloer. Dennis (Bigstreamers) met een groot deel aan bindmaterialen en vliegvismateriaal, maar bovenal meedenkend met de klant om samen tot een goede oplossing te komen. Hij reist de hele wereld over met de vliegenlat voor diverse rovers en weet waar hij over praat.

Derk (Derkbaits), de kunstaasdokter, is kleurenontwerper voor Strike Pro en prostaffer voor PML, met elf jaar ervaring in het bouwen en spuiten van kunstaas en hengelsportmateriaal. Liefhebberij jerkbaitvissen met ervaringen in Nederland en Zweden. Bijna elk model kunstaas is wel in zijn handen geweest.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hengelsportzaken, groothandels, fabrikanten en verenigingen met materialen voor en informatie over het roofvissen te vinden op de beurs, dit was slechts een klein deel van het beschikbare nieuws. De komende weken volgt er meer nieuws, een compleet overzicht van de standhouders vind je op de website van de beurs.

Hengelsport- en Botenbeurs 2016
Jaarbeurs, Van Zijstweg 21, 3521 AB, Utrecht (P3)
Datum: 2, 3 & 4 december 2016
Geopend: Elke dag van 10:00 tot 17:00 uur
Website: www.hengelsportbeurzen.nl en www.carpsquare.nl
Social media: www.facebook.com/Carpsquare en www.facebook.com/hengelsportbeurs

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -