Hengelsport-en Botenbeurs 2014: Het aftellen is begonnen!

Persbericht DRT Events  

Hengelsport-en Botenbeurs 2014: Het aftellen is begonnen! 

Met nog een kleine twee weken te gaan, stijgt de beurskoorts al aardig in Utrecht. Bij organisator DRT Events is het topdrukte; de standhouders staan in de startblokken en er zijn online al erg veel toegangskaarten gekocht. Het belooft een topbeurs te worden; Ruim 160 standhouders en een interessant en vol beursprogramma, dus bestel uw kaarten op tijd!

Deelnemerslijst Hengelsport-en Botenbeurs is groter dan ooit. De spectaculaire deelnemerslijst van 2014 is compleet en de plattegrond is ook beschikbaar. Je kunt de volledige deelnemerslijst van de beurs bekijken via: http://www.hengelsportbeurzen.nl/nl/deelnemerslijst

Ee zijn enorm veel prijzen te winnen via onder andere Facebook-acties. In de tussentijd draaien de Facebook-pagina's van de Hengelsport- en Botenbeurs en Carpsquare op volle toeren met het verwerken van de acties waarbij al vele prachtige prijzen en vrijkaarten zijn weggegeven.



Zo ging er een Trend Oval Shelter en een Lion Sports sleepingbag t.w.v. €229,- naar de prijzenkast van Michael Seebregts uit Hengelo (afhalen op de stand van De Sportvisser Den Haag) en ook een Shimano-molen en diverse sets vrijkaarten kregen gratis nieuwe eigenaars!

De drie beursdagen op 28, 29 en 30 november 2014 staan vol met activiteiten van standhouders, verenigingen en organisaties. Op de Hengelsport-en Botenbeurs is er voor de jeugd natuurlijk wat te halen als je er vroeg bij bent. We geven 750 GRATIS SPRO-hengels weg en 750 kg GRATIS BERLOK-voer.

Want zoals bekend kunnen de eerste 250 jeugdige bezoekers (jonger dan 16 jaar!) per beursdag een Spro-hengel krijgen met een pak Berlok voer. Dat wordt dringen aan de kassa. U weet toch dat de jeugd t/m 12 jaar gratis naar binnen mag onder begeleiding?

Liefst 27% van de 16.500 bezoekers in 2013 was onder de 20 jaar en dat zegt genoeg over de toekomst van de sportvisserij. Kinderen kunnen zich prima vermaken op de beurs met onder meer de Casting Combat oefenbaan van Groot Rotterdam en het Stekkie Jeugdparcours en Jeugdplein van Sportvisserij Nederland en de KSN, waar je onder meer leert rigs knopen, een fotoworkshop kunt volgen of op de drilmachine uit je dak kunt gaan.

Diverse standhouders hebben doe-activiteiten voor de jeugd, zoals kunstvliegen binden. Vergeet niet bij de entree de Stekkie deelnamekaart te vragen. En vergeet natuurlijk ook niet met Ed Stoop of Marco Kraal van VIStv op de foto te gaan!

Op Carpsquare zal het de hele dag druk zijn met maar liefst 5000 m² aan standhouders die allemaal op de geliefde karper gericht zijn. Hier kun je alle flavours en geuren van boilies vergelijken, voerbootdemonstraties bekijken (en zelf uitproberen), bivvy’s bekijken, hengels uitproberen en beetmelders vergelijken. Er zijn veel groothandels die hun producten voor 2015 al hebben staan en dat graag tonen! Bovendien zal een deel al verkrijgbaar zijn bij de aanwezige winkeliers.

Diverse cracks op het gebied van karpervissen staan geprogrammeerd in een van de lezingzalen. Kortom ook de karperkoorts stijgt!

Wie de rubriek ‘Nieuws’ op de website www.hengelsportbeurzen.nl bekijkt, kan al zien dat er enorm veel primeurs te zien zijn in Utrecht. Ook kun je zien dat die nieuwtjes mooi verspreid zijn over alle disciplines met fraai nieuw kunstaas, prachtige nieuwe boten en fishfinders, en talloze karperprimeurs.

De roofvissers, vliegvissers, zeevissers en witvissers komen ook ruimschoots aan hun trekken in de Jaarbeurs. Speciale aandacht dit jaar voor de lezingen, waarbij zeer interessante voordrachten zullen plaatsvinden van tal van cracks zoals Arjan Klop (witvis), Bertus Rozemeijer (roofvis), Bart van de Walle (streetfishing), Marco Kraal (meerval) of Peter Negerman (forel) of Joop Folkers (zeebaars).

De karpervissers hebben een eigen diazaal met lezingen van onder meer Ernesto Kamminga, Pilaar & Hoffman, Pieter van de Werfhorst, Alijn Danau en Roelof Schut. Roofvisdemonstraties vinden plaats in diverse waterbakken, waar je al het kunstaas in diverse vormen aan je voorbij ziet komen.

Er is één enorme waterbak waarbij je cracks als Dietmar Isaiasch en Bertus Rozemeijer kunt bezig zien. Hier kun je de kunst afkijken en alles vragen over het kunstaasvissen op roofvis.

Op het gebied van boten, motoren, trailers en accessoires wordt er enorm uitgepakt op de Hengelsport-en Botenbeurs. Op de beurs staan boten in alle categorieën en van alle materialen zoals hout, staal, rubber, aluminium of polyester; vanaf een paar honderd euro voor een rubberboot tot enkele tienduizenden voor een zeevisboot of een superdeluxe ingerichte roofvisboot.

De aanbieders van dit moois zullen hun koopwaar zo goed mogelijk proberen te presenteren voor de duizenden bezoekers.

Er zijn op de Hengelsportbeurs diverse partijen aanwezig die visreizen aanbieden over de hele wereld. Anno 2014 staan buitenlandse visreizen naar exclusieve soorten als marlijn, dorade, barracuda of groupers nog altijd jaarlijks als vaste prik op de agenda van menige sport-en recreatievisser.

Populaire bestemmingen als Scandinavië en Ierland zijn de meesten bekend, maar staan nog wel op menig bucketlist. Laat u informeren over deze en andere mogelijkheden voor binnen-en buitenland op de beurs.

De ‘totale beleving’ van de Utrechtse beurs spreekt veel sport-en recreatievissers aan. Er is informatie en vertier voor jong en oud en bovendien gelegenheid om rustig mét een lekker broodje en een drankje de laatste vangstgegevens uit te wisselen.

Ook is er gelegenheid om de plannen voor nieuwe vangsten en avonturen uitgebreid met elkaar te bespreken. Zien wij u ook in Utrecht? De beurs is op 28, 29 en 30 november dagelijks van 10 tot 17 uur geopend!

Details op een rij:
Hengelsport- en Botenbeurs 2014
Waar: Jaarbeurs Utrecht, 3521 AL Utrecht
Wanneer: vrijdag 28 november t/m zondag 30 november
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur
Entree: € 9,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten) / € 12,- p.p. aan de kassa
Belangrijke websites: www.hengelsportbeurzen.nl  en www.carpsquare.nl  
Hengelsport- en Botenbeurs 2014 Facebook
Carpsquare Facebook

Event pagina 

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Hengelsport- en Botenbeurs editie 2013.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -