Hengel Expo Kortrijk 2013 geslaagd

Hengel Expo Kortrijk 2013 geslaagd

Door Ron Smits

Hengel Expo Kortrijk was weer een groot succes. Het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar was ruim vijf procent hoger Na de crisis neemt het aantal bezoekers sinds 2011 gelukkig weer toe.
 
Op zaterdag 30 november waren er 8.149 bezoekers en op zondag 1 december 8.327. Het exposanten aanbod met meer dan 80 exposanten uit tien verschillende landen was dit jaar een absoluut record. Het kopend publiek kwam door de ongeveer zestig stands van winkeliers uit België, Nederland en Duitsland, verdeeld over de beide hallen, ruim aan zijn trekken. 
 
De ingrediënten voor een zeer geslaagd evenement zijn inmiddels weer gezaaid.
 
Over twee jaar kunnen we de 'oogst' weer aanschouwen in de vorm van de elfde editie van de Hengel Expo. Misschien wat interessante lezingen? Weer een verbetering van een record? We kijken er naar uit.
 
Sammie Boudry en Patricia  Huygelier bedankt voor de goede zorgen en tot over twee jaar.
 
Stands met betrekking tot diverse reisdoelen in Spanje, Engeland, Noorwegen, gastland Bosnië-Herzegovina, Ierland, Italië en Frankrijk waren aanwezig op het toerisme paviljoen,  met informatie over vissoorten, stekken, materiaal en methoden, vergunningen etc.
 
De Vlaamse Roofvis en een mooi presentje voor hun leden.
 
Natuurlijk waren Spro...
 
..Arca...  
 
...en Fox present.
 
Uit Italië was  Colmic aanwezig.
 
De overheidsinstanties uit België en Nederland en grote merken uit binnen- en buitenland  waren aanwezig om de bezoekers van de nodige informatie te voorzien. Er is zelfs heel goed aan de jeugd gedacht. 
 
Kinderen in de leeftijd tot veertien jaar konden meedoen aan de jeugdactie, die bestaat uit een zoekactie naar de diverse soorten vis en het absolute hoogtepunt om in één van de twee aanwezige visvijvers, boordevol met forel, een visje te vangen. 
 
Waar is de gevangen vis op de kaart?
 

Lokvoer, een onmisbaar om tot vangst te komen.
 

Mega-Fish pakte groot uit.
 

Ook Nederland was vertegenwoordigd met Raven Fishing & Outdoor.
 
De uitreiking van de beker van Vlaanderen in het viscafé  werd druk bezocht. De winnaar van deze beker was Luc Thijs,tweede werd Sven Swinnen en Percy Coeck werd derde. Buiten de schitterende beker waren er bloemen en ook prachtige prijzen in de vorm van hengelsets uit Italië.
 
Er waren nog meer bekers te bewonderen op de beurs: 
 
Trofee van The EOBC.
 
Ligt het winnen van deze trofee  aan het voer of aan de visser? Dorien Huysmans met haar prachtige gewonnen bokaal.
 
Van 7 tot 9 maart 2014 vindt in UK (Oost Yorkshire) voor de eenentwintigste keer The European Open Beach Championship (EOBC) plaats met meer dan duizend deelnemers uit heel Europa. Bent u de volgende winnaar van deze (zware) bokaal?
 
Volgend jaar wordt in competitief verband een 2e editie van het Belgisch Kampioenschap Hobie Kayakvissen gehouden. Op de foto hierboven ziet u de trotse voorzitter van Zeevissport vzw Eric de Keuster met de prachtige trofee. De overall winnaar van deze competitie zal deze begeerde Hobie Trofee 2014 winnen, gesponsord door Mark van Dijk Yachting en Zeevissport vzw.
 
Voorheen werd het Kampioenschap in Amerika of Australië gehouden, maar onlangs is besloten om dit evenement ook in Europa te organiseren. Zeevissport vzw is de eerste organisator van het Belgisch Kampioenschap in Europa en gaf hierbij de aanzet naar de andere Europese landen. Total Fishing heeft de primeur en volgt voor u als lezer, de organisatie van dit Belgische Kampioenschap van heel nabij op. Op de foto sponsor Mark van Dijk Yachting.
 
Het Midden Oosten heeft de Klaagmuur, Duitsland had de Berlijnse Muur, China de Chinese Muur, en de tiende editie van de Hengel Expo in Kortrijk heeft de Cadeau Muur.
 
Het was dan ook tot het einde aanschuiven aan de Belgische cadeaumuur. 
 
Iedere bezoeker kreeg een button die in de gleuf van de cadeaumuur werd gedeponeerd. Na het indrukken van de rode knop kwam er een prijs uit.
Heel vaak een gadget, maar soms ook een heel mooie prijs gesponsord door een aantal exposanten. 
 
Tot over twee jaar!