image description

Hekken geplaatst bij Stenen Glooiing

Zicht op zeebaars 286  

De Waterweg is vergeven van de fint!

Hekken geplaatst bij Stenen Glooiing

Langzaam maar zeker raken in en rond het visrijke Europoortgebied steeds meer goede stekken in het gedrang. Sinds enkele weken is ook de geweldige Stenen Glooiing aan de beurt. Niet, zoals eerder foutief gemeld, geheel afgesloten, maar wel lastiger toegankelijk gemaakt. Ook een deel van de Papegaaienbek is inmiddels afgesloten.
 
Blijf altijd alert als er grote schepen passeren in de Waterweg.
 
Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met de Havendienst twee enorme hekken geplaatst waardoor je vanaf circa de tweede windmolen (gezien vanaf de friettent) eigenlijk niet meer door kunt rijden met je auto. Het hek kan altijd ineens wegens veligheidsredenen worden gesloten. 
 
De pakweg eerste 500 meter van de Stenen Glooiing kunnen nog gewoon worden bevist.
 
Ook aan de kant van de Nijlhaven bij het bekende strandje en de strekdam staat zo’n zelfde hek. Dit is volgens de havenautoriteiten niet gedaan om vissers dwars te zitten maar puur voor de veiligheid van Europa’s grootste aardgasoverslag achter de Nijlhaven. Je kunt op deze stek dus alleen nog terecht rond de houten schutten en pakweg de eerste 500 meter richting hek! 
 
De strekdam aan de Stenen Glooiing blijft een fantastische stek, ook vliegvissers kunnen hier hun hart ophalen.
 
De Waterweg is afgeladen met fint. Deze uit zijn krachten gegroeide haring wordt zowel aan de Hoekse als aan de Rozenburgse kant volop gevangen. 
 
Ook aan de lepel en de plug worden met regelmaat finten en zeebaarzen gevangen.
 
Vliegvissers kunnen hier hun hart ophalen want keer op keer worden hun zelf ontwikkelde streamers en ander gebonden spul geattaqueerd door (soms) grote finten met als leuke bijvangst zeebaars en een enkele zeeforel. 
 
Soms is het vechten voor een plekkie!
 
Wanneer je dit ‘vang’-spektakel even aankijkt, begrijp je werkelijk niet hoe het mogelijk is dat fint een beschermde vissoort is!  Maar goed de vele vissers vermaken zich hier kostelijk en daar gaat het tenslotte om nietwaar!  
 
Vliegvissers kunnen hier hun hart ophalen!
 
Vissen vanaf het strandje aan het begin van de Papagaaienbek.
 
Stekel ze,
 
The Bass Whisperer
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kantsnoek 135
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 89
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 343
Willem Moorman -