image description

Hè hè! De kop is eraf!

Na een paar maanden afkicken, gelijk met één dikke BOEM weer verslaafd! En dat al in mijn vijfde sessie, want dat zijn dit seizoen de keren die ik nodig had om mijn eerste baars te kunnen strikken.

En dat valt alles mee, we zitten immers heel vroeg in het seizoen. Zeker als we het vergelijken met vorig jaar, waar de baarzen pas medio mei mondjesmaat binnen kwamen zwemmen.

Nu kan je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan vissen daar de vangstberichten weer veelvuldig op diverse socials worden gedeeld. En als je niet uit de buurt komt en of wil je meer kans maken om deze prachtige krachtpatsers te vangen, adviseer ik je zeker dan ook nog heel even mee te wachten. Mij zelf maakt een blank niets uit, zeker niet als het zo vroeg in het seizoen is. Ik moest het gewoon proberen de omstandigheden waren de afgelopen weken zo gunstig, daar buiten kreeg ik privé links-rechts berichten dat er al vanaf begin van de maand baarzen rond de maatse maat op kunstaas werden gevangen. En met zulke berichten zitten we al snel met zenuwen op de bank.

Ik ben immers altijd al vanaf begin van het jaar bezig met de voorbereidingen op het seizoen. Want ondanks dat ik door de jaren heen, een voor mij bewezen tacklebox aan bewezen kunstaas heb verzameld. Ben ik altijd opzoek naar (voor mij) nieuwe toppers om daaraan toe te voegen. Daar gebruik ik ook de vroege voorjaars sessies voor. Leer het materiaal goed kennen voor het seizoen gestart is. Want als je dit doet op het moment dat er volop gevangen wordt en je staat dan nog te testen hoe je met het materiaal en kunstaas moet omgaan mis je 1 het moment en 2 schakel je opdat moment waarschijnlijk over op het reeds vertrouwde waardoor, je waarschijnlijk onterecht een slecht mening vormt over dat specifieke kunstaas.Anderzijds kom je ook tijdig achter de minpuntjes. Zo heb ik mijn nieuwe molen laatst opgespoeld met een 10/100ste lijn van een merk waar ik al jaren mee vis maar dan in dikte 8/100ste. Blijkt deze 10/100ste variant heel langzaam water op te nemen. Waardoor na een paar sessie deze niet meer geschikt blijkt te zijn voor mijn visserij. Deze gaat er dus gelukkig voortijdig af. Voordat we op het juiste moment aan de waterkant staan en ik krijg daardoor de shad niet goed aangeboden.Qua kunstaas ben ik nu bezig met een 3 tal nieuwe soorten voor mij, waar ik hooge verwachtingen van heb. Dit zijn, de creaties van Bright Baits, Illex Nitro en dit seizoen ga ik ook structurele vissen met de Oneten van Megabass. Hoe deze bevallen en verschillen t.o.v. mijn standaard uitrusting Black minnow, Keitech easy shiner en Rapala xrap kom ik later in het seizoen nog op terug.

Ik ben er ieder geval nu klaar voor, laat het seizoen maar beginnen!

Enjoy The Game

René de Boer

#gekopzeebaars

ANDEREN LAZEN OOK