Havfiske.nl presenteert de ‘Heilbotlasso’ in 2 uitvoeringen


Havfiske.nl presenteert de ‘Heilbotlasso’ in 2 uitvoeringen

Door Luc Mom

Ik heb al eens eerder geschreven over dit op zijn minst visvriendelijk te noemen product.  Bij mijn vele visreizen naar Noorwegen heb ik me vaak genoeg afgevraagd wat ik nu zou moeten doen als ik een of meerdere, echt grote heilbotten haak.

Door het overtollige visvlees aan de heilbot, zit je na een vis direct met een probleem als je er nog eentje vangt. Is het nu nodig om deze tweede of derde vis nu ook te killen, of kun je hem op een of andere manier visvriendelijk landen en weer terugzetten?


Eddy Mares van Havfiske.nl met zijn prachtige “Heilbotlasso”

Na de vangst kun je hem bijvoorbeeld alleen even opmeten om het gewicht te schatten. Er is een  formule om dat te berekenen voor vissen van boven de meter. Alle centimeters boven de meter minus 10 %. Dus een vis van 1.30 m is 30 kg minus 3kg = ongeveer 27 kg. Niet iedere vis hoeft natuurlijk aan een weegschaal te bungelen voor het exacte gewicht om je daarna te moeten afvragen wat je met zoveel vis moet.

De heilbot is een oersterke vis, maar heeft natuurlijk ook zijn kwetsbare plekken zoals zijn kieuwbogen. Maar meestal is het door even na te denken, goed mogelijk om een heilbot te onthaken en hem zijn visleven weer te laten verlengen door hem los te laten. Een gevangen Heilbot kan best wel even uit het water verblijven, zeker als u bij het terugzetten maar weer voldoende water door de kieuwbogen laat stromen of dit door uw vismaat bij het onthaken te laten doen door middel van een emmer vers zeewater over de kieuwbogen te gieten.

Een echt grote heilbot haal je natuurlijk niet eventjes snel binnenboord van je meestal kleine huurboot. Daar zal menig heilbotvanger over mee kunnen praten. Gelukkig is er nu een oplossing gevonden voor het visvriendelijk landen en het weer loslaten van een gevangen, grote heilbot.


Hier heb je natuurlijk geen lasso voor nodig, maar ooit hopelijk wel!!

Heilbotten vang je natuurlijk niet met bosjes tegelijk, want ik heb er tot nu toe maar 8 in mijn vissersleven mogen vangen en ik moet nog boven de meter komen!! Maar mocht het gebeuren dan is er  nu gelukkig de ‘heilbotlasso’ op de markt. Havfiske.nl, die bekend staat om zijn topmaterialen, is er tezamen met fabrikant Vivtek in geslaagd dit product te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Het product is in een grote uitvoering te verkrijgen, maar ook in een lichtere uitvoering. En aangezien u hiermee een kwaliteitsartikel in handen krijgt, is het zijn goed betaalbare prijs meer dan waard. Voor de werking van deze ‘heilbotlasso’ verwijs ik u graag naar mijn oude artikel met deze link.   

Het produkt is nu direct verkrijgbaar en daarom ben ik weer even in de pen geklommen om mijn tevredenheid over dit produkt te uiten. Voor de lichte uitvoering van de “Heilbotlasso” klikt u op: Havfiske en voor de zwaardere uitvoering van de ““Heilbotlasso"klikt u op: Havfiske

Ik vind het een prachtige vondst om door middel van deze techniek van het aanbrengen van de ‘heilbotlasso’, om de oersterke staartwortel van de heilbot niet iedere Heilbot dood te hoeven maken en aan een weegschaal te hangen.

Ook al zal dat natuurlijk voor mij en voor u best moeilijk zijn als u uw droomvis vangt om dat niet te doen. De mens staat op dat soort momenten nu eenmaal niet zo sterk in zijn schoenen vanwege de overtollige adrenaline die door zijn of haar aderen giert!!

Visgroet van Lucky Luc Mom

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -