image description

Gunki: What’s up this month – Mei

Gunki: What’s up this month – Mei 

Naamloos-2

Yesss… We mogen weer. We hebben een tijd niet gevist en willen dus actie. Een veel gemaakte fout, is dat er gedacht wordt dat vissen hetzelfde voelen. Alsof ze niks gedaan hebben in de tussentijd. Niets is minder waar.

Ze hebben een slopende voorplantingsperiode achter de rug. Natuurlijk moeten ze aansterken, maar dat doen ze liever in een rustige omgeving dan bijvoorbeeld ondieptes, waar het krioelt van het leven. Al met al is de roofvis vaak nog helemaal niet zo los als gedacht wordt. Wierbedden die op behoorlijke diepte liggen, zijn in deze periode volgens Frederic Julian echte hotspots.

1

De Yurai C 190 MH baitcaster met een werpgewicht van 7-28 gram; prima geschikt voor het medium kunstaas. Lekker strak en met name bedoeld voor crankbaits. Adviesprijs ca. 119 euro.

2

Voorzien van triggergrip en wederom complimenten voor de looks van deze hengel.

3

Jawel, Fuji-ogen voor een optimale geleiding van de vislijn.

3b

De Gunki BC 2000 HG HIS, volgens Fred de beste baitcastreel in het assortiment. Adviesprijs € 199,-. Buitengewoon licht en zowel geschikt voor finesse als wat grovere visserijen.

3c

Platter krijg je een reel bijna niet. Ligt super ergonomisch in de hand en dat is lekker tijdens een dagje volle bak werpen.

4

De Gunki Spinnaker; echt een must have voor het zoeken naar roofvis. Vergeten wordt nog wel eens dat je een spinnerbait prima tussen obstakels kunt vissen.

5

Detail; een afgesloten oog zodat de speld niet over de as kan schuiven.

6

Detail; een legering bij het oog voor het spinnerblad voor nog meer duurzaamheid.

7

De Spinnaker is dusdanig opgebouwd dat hij mooi horizontaal afzinkt en geloof maar dat je in die zinkfase aanbeten kunt verwachten.

8

De Gappa130 F, een kleinere swimbait voor het trollen. Speciaal ontwikkeld voor het vissen op, jawel, meerval met heavy duty dreggen en splitringen.

9

Hier afgebeeld is de Gigan 65 F, een dieploper. Echter is heel de Gigan-serie deze periode interessant om actief verschillende waterlagen af te zoeken.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -