GUNKI: What’s up this month – juli

GUNKI: What’s up this month – juli

Naamloos-2

Daar waar iedereen denkt dat juni de maand is dat roofvis echt los is, denkt Frederic Julian dat dat juist in juli gebeurt. De vis is weer een beetje bekomen van het liefdesspel en is actief op jacht.

Fred kan niet kiezen en gaat voor twee visserijen deze maand.

1

Allereerst wat grof met de Gunki Yurai S 195 XH+ met een werpgewicht van 30-80 gram. Prima voor de wat zwaardere visserij met swim- en jerkbaits. Adviesprijs: 109 euro.

2

Mooi om hiermee in combinatie de Gunki BCR 400 HD te gebruiken.

3

De Dogora Wake 170 F, een bom attractie voor in de bovenste waterlaag. Fred vist hem graag boven de waterplanten.

4

Behalve het wat zwaardere vissen op snoek, is dit ook een fantastische maand om finesse te gaan met lekker licht spul. Qua hengel vist Fred dan graag met de Gunki Iron T 210 MC met een werpgewicht van 3,5 – 15 gram. Al met al een lichte hengel en gevoelig met voldoende respons. Adviesprijs €149,-.

6

Met klein aas wil Fred met name inspelen op het aanwezige voedselaanbod van eindeloos veel klein visbroed. Hier de Gunki Whiz, een shadje dat subtiel vibraties afgeeft. Let op het oversized oog dat vaak als mikpunt geldt bij roofvissen.

7

De Kiddy, nog zo’n snoepje voor rovers. Voor beide geldt dat je ze prima op een loodkop kunt prikken. Daarbij hebben ze zich ook bewezen op Texas- en Carolina rig.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -