Guideline Demodag

Guideline Demodag

Als snoekend vliegvisser of vliegvissend snoekvisser ben je een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is en blijft een prachtige, maar niet eenvoudige manier van snoekvissen. Ondanks dat het een snelgroeiende discipline binnen de hengelsport is, wordt deze nog steeds niet massaal beoefend. Het moet dan ook wel de reden zijn dat tot nu toe maar weinig vliegvismerken veel tijd en geld steken in het ontwerpen van goede lijnen en dito hengels voor deze visserij.

Toen ik begin 2008 een vliegenlijn in handen kreeg van het merk Guideline met de naam “Pike series” was ik direct nieuwsgierig. Deze nieuwsgierigheid werd omgezet naar verbazing toen ik ermee ging vissen. Ingewijden weten dat het niet altijd eenvoudig is om met een nieuwe vliegenlijn te vissen. Vaak is de lijn nog stug en sta je een groot deel van de dag knopen en lussen uit je lijn te halen. De Guidelijn echter, viste vanaf het eerste begin goed. Zelfs onder winterse omstandigheden blijft de lijn uitstekend handelbaar.

De lijn is gemaakt van “Direct Contact core’ wat inhoud dat deze nagenoeg rekloos is. Zowel tijdens het werpen als het vissen houd je een hele goede controle. De lijn helemaal binnenvissen - omdat de snoek vaak voor je voeten de streamer pakt - is geen probleem. Extra gewicht in de eerste meters zorgt ervoor dat de lijn met een minimaal aantal valse worpen weer op lengte is..

De lijn is verkrijgbaar in een drijvende en intermediate - langzaam zinkende - uitvoering. Verder is de lijn over de gehele lengte langzaam zinkend waardoor er geen grote boog in komt en je perfect contact blijft behouden met de streamer.

Nu wil ik wel eens meer enthousiast op iets reageren en begin dan later toch te twijfelen… Het wordt dan tijd om mijn enthousiasme te delen met andere vliegvissers. Op de FFF 2008 heb ik diverse vliegvissers met de lijn laten werpen en mijn enthousiasme werd gelukkig gedeeld.

Hierdoor werd mijn interesse in het merk dat de lijn op de markt brengt, Guideline, gewekt. Als je dan op de site van Guideline gaat rondkijken en je komt bijvoorbeeld de volgende tekst tegen “A specialist rod, developed to fish for Pike ”Jerk-Style” with a fly. Brutal power in a short rod makes casting, fishing, hooking and landing fish easy when fishing from a boat.” begint het dus echt te kriebelen…. Jerkvissen met een vliegenhengel…?? Hier gaat u meer over lezen! Via Total Fishing natuurlijk…

Met behulp van  Rene van Heezik, van Martin hengelsport, contact met Guideline gezocht en daar wordt inderdaad veel tijd aan de ontwikkeling voor hengels en lijnen voor snoekvissen besteed. Een aantal pro-staffers van Guideline in Zweden en Finland is fervent snoekvisser en deze mannen zijn constant bezig met het - door - ontwikkelen van specifieke producten voor het vissen op snoek. Verder onderkennen de mannen achter Guideline, dat het snoekvissen één van de snelst groeiende takken van het vliegvissen in Europa is en zij willen daarin een leidend merk worden.

Vanzelfsprekend zijn de hengels van Guideline niet alleen geschikt voor het vissen op snoek.. Voor iedere discipline van het vliegvissen, zoals prachtige tweehandige zalmhengels en dito vliegenhengels voor de forel, heeft Guideline een hengel, maar zeker zo belangrijk; een perfect passende vliegenlijn.

Graag stellen wij u in de gelegenheid om zelf uw oordeel over de lijnen en de hengels te geven.  Hiervoor organiseert Martin Hengelsport op 11 april 2009 een Guideline Demodag.

Deze dag kunt u werpen met de Guideline hengels en lijnen. Tevens zal Aad Kouwenberg aanwezig zijn voor alle vragen over het snoekvissen met de vliegenhengel en zullen er oogstrelende streamers worden gebonden door diverse ervaren binders.

Noteer het alvast in uw agenda 11 april Guideline demodag bij Martin Hengelsport.

Bent u voor deze datum al nieuwsgierig kunt u natuurlijk altijd even kijken op de site van Guideline   www.guidelineflyfish.com   of u loopt even binnen bij Martin hengelsport waar Rene u alles over de hengels en lijnen kan vertellen.

Aad Kouwenberg


ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -