Grote zeebaarzen en goudharders bij derde wedstrijd Penn Korps Competie

Persbericht Korpsvissen.nl  

Grote zeebaarzen en goudharders bij derde wedstrijd Penn Korps Competie   

Zaterdag 27 juni is andermaal een mooi voorbeeld hoe vissers en verenigingen zélf een prachtige competitie kunnen organiseren. SVV De Slufter neemt als organiserende vereniging het risico de derde wedstrijd van de nationale PENN Korpscompetitie te organiseren op het strand van Maasvlakte 2.

Een grillig en moeilijk parcours, niet in de laatste plaats als gevolg van het medegebruik door kitesurfers. Bovendien moet de wind op de kant staan om de vis binnen werpbereik te krijgen. Vandaag zit echter alles mee, een windkracht vier op de kant en géén kitesurfers. Om 10.00 uur kan de wedstrijd beginnen op een fantastisch uitdagend parcours met prima organisatie.

Alle hoop is gevestigd op de vangst van mooie zeebaarzen. Op het voor velen onbekende parcours blijkt het echter lastig om de juiste tactiek te vinden. De internationaal ervaren mannen van het Spro-team blijken dit uiteindelijk het beste te kunnen.

Toch is het tot het laatst toe spannend. In tegenstelling tot de verwachtingen zit de meeste vis in het ondiepe A-vak.

Hier worden behalve zeebaarzen en wat botjes ook kleine pietermannen gehaakt. En als er plotseling enkele grote goudharders aan land komen is het zaak om je niet gek te laten maken en constant te blijven vissen.

Arjan vd Zande van het Zeevisteam Zuiderduin lukt dat op stek A1 prima en hij weet 12 vissen op zijn kaart te krijgen met een totale lengte van 213 centimeter. Helemaal aan de andere kant op E22 scoort Laurence Pijnen ven Team Grauvell vijf vissen met een gezamenlijke lengte van 197 centimeter.

Die uitersten in gemiddelde centimeters per vis tekent de verschillende mogelijkheden en tactieken op het parcours. Toch is de vangst van een maatse zeebaars cruciaal om voor het team punten te scoren. Vissen van 40-50 centimeter moeten gehaakt worden en dat valt nog niet mee. Maar als de hengeltop vanuit totale rust plotseling een diepe zwiep maakt...

Het Spro-team eindigt vandaag als eerste, op de hielen gezeten door de mannen van Team Ahoy die maar vijf wedstrijdpunten meer scoren. Het team van Rancar/Groot Rotterdam toont vandaag hun klasse door de derde plaats op te eisen. In de tussenstand houdt Westkapelle 1 nog stand, maar het Spro-team hijgt in de nek.

Het complete programma, de foto’s, uitslag en tussenstand van de competitie 2015 lees je op:www.korpsvissen.nl. Op 19 september wordt de vierde wedstrijd gevist aan de Zeeuwsche Riviéra.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -