Grote opkomst bij Nipro strandwedstrijd

Grote opkomst bij Nipro strandwedstrijd 

Door Hans Hendriks

Zondag 10 april 2016 werd de Nipro Hengelsport strandwedstrijd gevist op het strand van Egmond aan Zee. Dit vanwege het 20 jarig bestaan van Nipro Hengelsport. De opkomst was enorm! Maar liefst 187 deelnemers namen deel aan deze wedstrijd.

Hiervoor was er een drie kilometer lang parcours uitgezet. Het was al vroeg verzamelen in de plaatselijke sporthal waar er voor iedereen een vers bakkie koffie klaar stond. Vanaf 7:15 uur werden de steknummers uitgereikt. Er stonden vier trekkers met platte wagens klaar om de vissers naar hun stek te brengen.

Om 9.00 uur klonk het startsignaal en al snel kwamen de eerste vissen boven. De vangst bestond vooral uit bot en schar.


Zevende met 27 vissen.

Ook enkele zeebaarsjes zijn er gevangen. De grootste van de dag was een zeebaars van 55 centimeter. Ook dreven er een aantal inktvissen in de branding.


Een opgeraapte inktvis.

De zon was volop aanwezig en de wind was zwak. Dit samen met een mooie afgaand tij stond dit garant voor een goede vangst. Halverwege de wedstrijd kwam de beheerder van de sporthal langs met de tractor met een heerlijk broodje warme worst voor iedereen.


Veel schar...


...en bot.

Om 13.00 uur klonk het eindsignaal en stond de teller op 1129 vissen met een totale lengte van 245,29 meter! De prijsuitreiking was ook weer in de sporthal.


Klaas Winter wint de wedstrijd.

Op de eerste plaats eindigde Klaas Winter met 37 vissen en 7,29 meter, tweede Dennis Cornielje met 32 vissen en 6,60 meter, derde Stefan Koen met 18 vissen en 4,02 meter, vierde Tom van de Pol met 18 vissen en 3,36 meter en vijfde Aad Slotemaker met 10 vissen en 2,17 meter.

Eerste bij de vrouwen werd Elaine Vredenburg met 11 vissen en 2,57 meter en eerste bij de jeugd werd Mats Blok met twee vissen en 48 centimeter.

Er hadden 26 teams van vijf man ingeschreven. De winnaar van de teams werd P-Line met 89 vissen en 19,32 meter.

De wedstrijd werd mede georganiseerd door de visvereniging bij Nacht en Ontij. Zij hebben zich enorm ingezet om van deze wedstrijd een succes te maken. En dat is zeker gelukt! Zelf ben ik zevende geworden met 27 vissen en 5,69 meter en ook een zevende plek met ons team Engelhard.

Ook op de zuidpier is gevist. Hier wordt vooral wijting en schar gevangen. Maar aan de buitenkant voor de bocht waren de scharren wel mooi aan de maat. Donald ving er geregeld drie te gelijk.


Donald met drie scharren.

Aan de binnenkant kom ik bij twee mannen toch effe een paar mooie gullen tegen die ik daar niet had verwacht.

Een gul spuugde na de vangst een botervisje uit.

Bij een rondje rond de kop kwam ik ook weer een aantal dikke gullen tegen van 60+ centimeter. Het is dus zeker weer eens de moeite waard om een hengel uit te werpen op de pier.

Volgende week (16 april) wordt de federatief kampioenschap Zeevissen van Sportvisserij Nederland aan het strand van Wijk aan Zee gehouden.

Hans Hendriks

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op Zeebaars 318
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 317
Willem Moorman -