‘Groeten uit PatagoniĆ«’ wordt vervolgd

‘Groeten uit Patagonië’ krijgt vervolg!

door Gerlof van den Berg

Tja, eigenlijk wist ik het de vorige keer al toen ik mijn laatste ‘Groeten uit Patagonië’ schreef. Het zou gelukkig niet mijn laatste bericht vanuit Chili worden. Ik kon toen echter nog niet op de zaken vooruitlopen, maar mijn trip gaat een vervolg krijgen. Samen met mijn Chileense vismaat Jorge Reyes, in Coyhaique en bij vrienden - beter bekend als Fonci - ga ik gidsen op en rond de wateren rond Coyhaique.

 
Fonci met een fraaie regenboogforel.

We bevissen daar vele typen water over een lengte van 400 km. Onze trips zullen geheel anders van opzet worden dan bij de al bestaande (dure) lodges. Fonci vist al sinds zijn prille jeugd en kent vrijwel alle wateren in de wijde omgeving als zijn broekzak. Hij heeft al een aantal seizoenen voor diverse grote lodges gewerkt, maar is vorig jaar voor zichzelf begonnen.


Schitterende rivieren.

Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Daarnaast zal ik gewoon net als voorgaande 3 seizoenen zelf weer heel veel gaan vissen en er staan nog wat nieuwe regio’s op mijn verlanglijstje waar ik nog niet gevist heb.


Op weg naar nieuwe gebieden…


... and ‘sleeping in the dirt’.

Ik heb vorig seizoen, ondanks de slechte zomer, een topseizoen beleefd. In de nazomer hadden we schitterend weer en de visserij met de droge vlieg was subliem. Vissend met Grasshoppers, Chernobyl Ants en andere, grote droge vliegen, voornamelijk gebonden van foam, was het de gehele dag door een spektakel van jewelste.

Ik ben al druk bezig om de benodigde vliegen te binden voor het komende seizoen en als ik zo achter mijn vice zit komt alles weer terug: bind ik een hopper, dan waan ik me weer op een pampa creek, waar je de forellen helemaal gek kunt maken door je hopper (niet de lijn dus!) zo hard mogelijk in de buurt van een uitgeholde oever in het water te kletsen, waarna vaak een spectaculaire aanbeet volgt.


Met een hopper…


... zijn schitterende forellen te vangen.

Of als ik een libellenimitatie zit te binden, dan waan ik me weer in mijn bellyboot op één van de vele afgelegen en altijd kraakheldere meertjes. In gedachten zie ik de grote forellen dan al weer langs de rietkragen cruisen, waarna ze niet zelden in het geheel boven water uit komen om de vlieg van de oppervlakte te grissen.


Schitterende meren.

Mijn Amerikaanse vismaat Joe Spencer werkt in de Amerikaanse zomer in North Carolina als visgids en geeft in de winter (het is dan zomer op het zuidelijk halfrond) Engelse les in Buenos Aires, Argentinië. Hoogstwaarschijnlijk komt hij naar Chili om weer een tijdje samen te vissen en kamperen. Ddaarnaast ben ik van plan hem in Buenos Aires op te zoeken waarna we samen op zoek gaan naar die andere spectaculaire sportvis in Zuid Amerika: de Golden Dorado.


Vismaat Joe in actie.

Gelukkig kan ik hier in Nederland de door mij zo geliefde (vlieg)visserij op snoek met streamers nog net meemaken. September en oktober zijn normaal gesproken de beste maanden van het seizoen om ze met hoog geviste streamers tussen de rottende planten vandaan te plukken. Ook een uitermate spannende visserij!

We hebben vorig seizoen vele positieve reacties mogen ontvangen op de stukjes ‘Groeten uit Patagonië’, vandaar dus dat ik hier in het nieuwe seizoen met heel veel plezier een vervolg aan ga geven. Er staan dus weer nieuwe avonturen te wachten en ik heb er verschrikkelijk veel zin in!


Op naar meer van dit soort ‘trophy-vissen’!

Wil je meer informatie over deze trip? Kijk dan op www.go-fario.com.

Eerder verschenen edities van ‘Groeten uit Patagonië’:

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -