Groeten uit Patagoniƫ - deel 5

Tja, de laatste “groeten uit Patagonie” wordt geschreven vanuit Nederland.

Mijn reis zit er alweer op. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen. 5,5 maand met mijn eigen 4wheeldrive dwars door dit prachtige gebied.Ik heb ontzettend veel water bevist. Grote rivieren, kleine rivieren, beekjes, echte springcreeks, moerassen, kleine meertjes, enorme grote meren…..(1)



Er waren vele hoogtepunten. In de vorm van schitterende vangsten maar ook in de vorm van het onvoorstelbaar mooie landschap dat dit deel van de wereld te bieden heeft.(2)



(3) Ik denk aan de keren dat ik een vis sta te drillen met grote Condors boven mijn hoofd. Ook het bezoek van 2 vismaten Wil en Ruud kan ik als een hoogtepunt beschouwen. Ondanks het tegenvallende weer hebben we ons supergoed vermaakt.

Ik denk ook aan mijn ontmoeting met een poema.(4)(5) Ook het uitstapje naar Argentinie was een enorm succes.
2 weken vissen met mijn amerikaanse vismaat Joe Spencer. We troffen het daar enorm met het
weer. 2 weken lang in hoogzomer vissen, veelal zelfs zonder waadpak! Zodra de zon er doorkomt in Patagonie is het feest. Het insectenleven komt dan direct op gang en de vissen reageren er direct op. Dit is waar Chili en Argentinie zo beroemd om zijn:




Het vissen met grote droge vliegen op grote forel. We hebben er ontelbare gevangen. Vaak op zicht. Waarbij de 1 de vis spot vanaf een hoger gelegen plek en de ander op basis van aanwijzingen de vis aanwerpt.Dit is voor mij de mooiste vorm van vliegvissen.(6)

Was de zomer dit jaar erg slecht. De nazomer was ongelofelijk mooi. Vissen op beekjes met sprinkhaanimitaties waarbij het de hele dag nonstop actie is, op lagunas met de bellyboot grote Chernobyls tegen de rieten aanwerpen waarbij de veelal grote forellen soms in zijn geheel het water uitkomen om ze te pakken.

Tja, ik zal het gaan enorm gaan missen maar niet getreurd. Ook Nederland is een prachtig visland en volgende week gaat het (roof)visseizoen gelukkig weer open. Voor mij dus geen tijd om af te kicken. Ik ben al druk bezig mijn spullen in orde te maken. 1 ding wil ik toch ook zeker niet onopgemerkt laten. Zonder hulp van een aantal Chileense vrienden was deze trip nooit geworden wat het geworden is(7).

Het is onvoorstelbaar hoe gastvrij, stressloos en behulpzaam de mensen in Patagonie zijn. Het is gewoon alsof je een tijdmachine binnenstapt en teruggaat in de tijd. Naar een heel plezierige tijd!!(8)

Gr. Gerlof

Tekstjes bij de foto:
1: ontelbare schitterende kleine riviertjes….
2: schitterende vangsten.
3: De natuur is adembenemend.
4: Oog in oog met een Poema
5: De Condor: ‘s werelds grootste vogel
6: Op zicht….
7: Relaxte lui die Chilenen.
8: Deze topauto was een zeer belangrijk onderdeel van dit grote avontuur!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -