‘Groeten uit PatagoniĆ«’ - de voorbereidingen

‘Groeten uit Patagonië’ - de voorbereidingen

door Gerlof van den Berg

De voorbereidingen voor het nieuwe visseizoen in Chili zijn in volle gang. Heel veel plaatselijk goed vangende en bewezen (vlieg)patronen zijn alvast gebonden, zodat ik me straks toch voornamelijk op het vissen kan gaan concentreren.


Heel veel plaatselijk goed vangende en bewezen (vlieg)patronen zijn alvast gebonden…

Er werden nieuwe bellyboten aangeschaft waarbij je iets hoger in het water zit dan bij mijn oude Caddis boot. Hoewel mijn oude uitrusting altijd heel goed heeft voldaan, vond ik het eigenlijk toch wel hoog tijd worden voor iets nieuws. Er werd gekozen voor een topmerk met hengels, reels en eigenlijk alle benodigde materialen voor een geslaagde trip.

Nadat ik vorig seizoen ten tijde van een zeer zware aardbeving een dag of 12 geen contact meer heb kunnen leggen met de buitenwereld, heb ik besloten een satelliettelefoon aan te schaffen en niet meer zonder te gaan vissen tijdens dit soort “backcountry” trips.


Nu wel contact met de buitenwereld mogelijk, mocht dat noodzakelijk zijn.

Met zo’n apparaat kun je overal ter wereld contact leggen met elk telefoonnummer dat je maar wenst. Eigenlijk een onmisbaar stuk “overlevingsgereedschap”, zeker als je veel alleen vist zoals ik. Hoewel mijn vismaat Joe en ik van de aardbeving erg weinig gemerkt hebben, omdat we toch behoorlijk ver van het epicentrum vandaan waren, was het voor de thuisblijvers toch een vervelende en onzekere tijd, aangezien ook zij niet precies wisten waar wij uithingen en ik zelfs tot de laatste 5 Nederlandse “vermiste personen” behoorde…

24 november zou ik vertrekken voor wederom 5 maanden visavonturen naar dit vliegvis-/ outdoorparadijs, maar dan bereikt ons het bericht dat mijn moeder ernstig ziek is. Op zo’n moment denk je niet meer aan vissen. Ik besluit mijn trip voorlopig af te blazen.

De wereld staat even stil en je beseft ineens dat alles wat je doet en waar je mee bezig bent allemaal heel erg betrekkelijk is, en dat niet alles in het leven zo vanzelfsprekend is als dat het soms lijkt. Na 3 weken ziekenhuis is ze inmiddels weer thuis en het lijkt nu gelukkig toch een stukje beter te gaan.

In de voorwaarden van mijn vliegticket stond dat ik door middel van een kleine boete te betalen de datum kon verzetten. Mijn nieuwe vertrekdatum staat nu gepland op 4 januari. Mijn volgende bericht zal worden geschreven vanuit Chili en in de aanloop daarnaartoe hoop ik hier nog wat leuke snoeken te vangen, ook helemaal geen straf!


Voorlopig, wanneer het weer het nog toelaat, nog wat snoeken.

Saludos, Gerlof

Voor meer info kijk op: www.go-fario.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -