image description

Groepsreis in de Surinaamse voetsporen van Jeremy Wade

Jeremy Wade! Welke visser kent hem niet?

De presentator van River Monsters heeft het vissen onder een grote groep kijkers een stuk bekender gemaakt met de enorme monsters die hij uit de verschillende rivieren van de wereld heeft getrokken.

De basis voor zijn programma’s zijn eenvoudig maar duidelijk! Een spannende sage van iemand die is aangevallen op soms zelf opgegeten door een reuzen vis. Vervolgens op zoek naar de verschillende mogelijke targetvissen om uiteindelijk bij zijn doel uit te komen. Allemaal een beetje overtrokken en gedramatiseerd maar uiteindelijk vangt hij toch altijd wel een kneiter van een vis. Zelfs niet-vissers kennen River Monsters en zelfs verschillende vrouwen uit de vriendenkring hebben hem wel eens voorbij zien komen op TV.

Maar wel let je om zelf in de voetsporen van Jeremy Wade te stappen? Helemaal niets want dat is precies wat we eind augustus hebben gedaan op de Coppename rivier in Suriname tijdens onze pilottrip. Onze targetvis was hier de Piraiba of ook wel Lau Lau zoals men de vis hier lokaal noemt.

De gids die ons deze week heeft begeleid vertelde over de vele bosvarkens die in de jungle rondlopen. En dat ze ook erg lekker zijn! Deze bosvarkens zijn kleiner van formaat dan onze eigen varkens en steken bij tijd en wijlen ook nog wel eens de rivier over. Naar aanleiding van onze vraag hoe groot de grootste Piraiba is die hij ooit gezien heeft gaf hij aan dat het hij een door vissers gevangen exemplaar heeft gezien van 255 cm. Daarnaast had hij wel een keer gezien dat een bosvarken dat naar de overkant zwom door een enorme Piraiba in 1 keer werd opgeslokt. Ook weer zo’n prachtig verhaal wat aansluit bij de sfeer van Jeremy Wade.

Check voor de aardigheid op Youtube maar eens de aflevering van Jeremy Wade waar hij een Piraiba vangt. (https://www.youtube.com/watch?v=Yk244jzesVA ) Deze vis komt ongeveer tot 170 cm. Dat is indrukwekkend maar wij hebben tijdens onze pilottrip vier grotere exemplaren gevangen. Het is op deze locatie zeker niet uitgesloten om een gelijke en misschien zelfs wel grotere vis dan Jeremy te vangen. En naast de lau lau maak je hier ook kans op roodstaart meerval, luipaard meerval, peacock baars, payara en meer van dit soort waanzinnige vissen in een schitterende jungle omgeving.

MAAR HOE DAN?

Heel simpel. Schrijf je in voor onze groepsreis naar de Wonotobo watervallen in Suriname. Minimaal 7 en maximaal 9 personen kunnen mee op dit toffe visavontuur! Deze visreis wordt begeleid door een ervaren medewerker van Visreis.nl.

 

Het programma  ziet er als volgt uit:

  • Dinsdag 3 november aankomst in Paramaribo en transfer naar Nickerie per bus en overnachting in River Breeze hotel in twee persoonskamers met ontbijt
  • Woensdag 4 november transfer per boot naar wonotobo lodge
  • 5 tm 10 nov 6 dagen vissen met 2 personen per monarch / boot + gids
  • 11 nov terug naar Nickerie + overnachting in River Breeze hotel of in Paramaribo in twee persoonskamers met ontbijt
  • 12 nov transfer naar luchthaven en avond vlucht naar Amsterdam

 

Inclusief ontbijt, lunch en diner water, koffie, thee en frisdrank. Er wordt gevist met eigen materiaal. Minimaal 7 en maximaal 9 klanten met 1 begeleider van VISREIS.NL.

De prijs hiervoor bedraagt 2075, exclusief vlucht, bijkomende kosten: boekingskosten a 25 euro per boeking, 15 euro reisgarantie per boeking, kosten voor alcoholische dranken en fooi

Bekijk hier alle details van deze groepsvisreis https://www.visreis.nl/bestemmingen/big-game/suriname-groep/. En bekijk hier de film van onze pilottrip https://vimeo.com/358610250 om een idee te krijgen van het fantastische visavontuur wat je te wachten staat!

Heb jij zin om mee te gaan op dit gave visavontuur? Meld je dan zsm aan want wij vermoeden dat deze reis snel volgeboekt zal zijn.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Dreamfisher Proefdag Eiland van Maurik
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 402
Willem Moorman -