Groen - De Jong Nederlands Kampioen N.F.B. Kleinbootvissen 2012



Groen - De Jong Nederlands Kampioen N.F.B. Kleinbootvissen 2012

Door Lance Sr.

Op 19 mei was het dan eindelijk zover (na een uitsteldatum) dat de wedstrijd vanaf het strand van Katwijk aan Zee door kon gaan. Met een mooi oostelijk windje van 3 Bft. en een prachtig zonnentje was het goed verpozen op het water.

51 Teams waren er ingeschreven waarvan er 47 uiteindelijk op het water waren. Onder de bezielende leiding van Kees Vijfvinkel, voorzitter van de viscommissie van de vereniging Skuytervaert, de organiserende vereniging, liep alles op rolletjes en was er geen negatieve weerklank.


Gezellige boel in de botenhal.

Nieuwkomer, als een van de belangrijkste sponsoren, was Mercury, die zijn opwachting maakte met een 5Pk langstaart buitenboordmotor. Daarnaast de Condors en een aanzienlijke hoeveelheid hengels en molens van Ahoy Hengelsport maakten tezamen met de andere gulle sponsoren het feest compleet. Om 14.00 uur werd er geland en als de bliksem de zaak uitgezocht, gewogen en gecontroleerd.


De winnaars en kampioenen van het NFB Nederlands Kampioenschap: het team Groen - De Jong, beide lid van de “De Afrit” uit Scheveningen, met 55,90 kg vis.


Op de tweede plaats kwam het team Krijgsman Sr.en Krijgsman jr., leden van de vereniging Skuytevaert uit Katwijk, met 49,70 kg.


Op de 3e plaats tenslotte het team Toet - Eberveld (winnaars van 2011)van “De Afrit” met een gewicht van 47,30 kg.


De inmiddels beroemde Joon, een prijs voor de vereniging met de meest gevangen vis, ging naar “De Afrit” uit Scheveningen met 213,55 kilo.
 

De 5PK Mercury buitenboordmotor werd onder de deelnemers verloot en werd gewonnen door dhr. van Eeden, lid van “De Sportvisser” uit Noordwijk. Een gelukkig iemand.
 
De prijsuitreiking begon, mede door de grote hoeveelheid vis, iets later. Een geweldig feest wat opgeluisterd werd door een DJ en een partycentrum, die voor de hapjes zorgde.

Het hele kampioenschap werd mede dankzij de vele sponsoren een daverend succes.

Volgend jaar, 2013, wordt het NK Kleinbootvissen in ‘s-Gravenzande gehouden.