image description

Goud, zilver en brons op WK Kustvissen in Zuid-Afrika

Sportvisserij Nederland  

Goud, zilver en brons op WK Kustvissen in Zuid-Afrika  

Frank Peene heeft in het Zuid-Afrikaanse Langebaan de wereldtitel veroverd.

Na vier wedstrijden kroonde hij zich met 93 vissen tot de nieuwe kampioen. Met zijn prestatie had hij ook een groot aandeel in de zilveren medaille die Oranje in de landenwedstrijd veroverde. Om het kleurenpallet compleet te maken, pakten de Nederlandse vrouwen brons op het WK Kustvissen.


 
Over vier wedstrijddagen bleek Peene met slechts 52 wedstrijdpunten de sterkste. Dat Peene een multitalent is, bewees hij in 2015 al. Hij won destijds individueel zilver op het WK in Portugal. Een gouden medaille ontbrak echter nog in de prijzenkast. Door een voorsprong van twee punten op de Belg Steven Beuckels vast te houden, kon hij deze langgekoesterde prijs nu toevoegen aan zijn palmares.  


 
Peene maakte onderdeel uit van de door Tronixpro gesponsorde Oranje-ploeg die is afgereisd naar Zuid-Afrika. Het team – verder bestaande uit Rob Punselie, Remco Geuze, Rico ’t Mannetje, Kees Gillissen en bondscoach Arthur van Tienen – won in de landenwedstrijd de zilveren medaille. Lang leek het er op dat goud binnen handbereik lag, maar het verrassend goed presterende Brazilië ging er met de wereldtitel vandoor.


 
Naast de herenwedstrijd wordt tijdens het WK Kustvissen ook een dameswedstrijd georganiseerd. Dit jaar voor de vijfentwintigste keer. Lang stond Nederland aan kop en gooide ook Christel Verhage hoge ogen in het tussenklassement. Op de finaledag werden zowel Christal als de Oranje-equipe teruggeworpen in het klassement. Nederland bleef daarmee steken op een derde plaats. Geen onverdienstelijke prestatie, maar er had meer ingezeten.Na het slotbanket keren de beide ploegen dit weekend huiswaarts. Ze hebben slechts een week de tijd om bij te komen, want zaterdag 18 november worden alle winnaars al gehuldigd. Tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala – gehouden op topsportcentrum Papendal – worden alle medaillewinnaars in het zonnetje gezet. Eerst staat echter de prijsuitreiking in Zuid-Afrika nog op het programma, waar wel als kikkerlandje toch mooi drie kleuren medailles mogen ophalen.

ANDEREN LAZEN OOK