GoSnoekbaars officieel (AHV) keurmerk visgids

Persbericht GoSnoekbaars.nl

GoSnoekbaars heeft officieel (AHV) keurmerk visgids

Door Daan Verbruggen

Toen ik enkele jaren geleden begon met mijn gidswerk, had ik niet durven dromen over hoe mijn bedrijf (GoSnoekbaars) er voor zou staan. Tijdens het opzetten dacht ik maar aan één ding: het werven van klanten, want alleen hierdoor kon mijn bedrijf groeien.

Doordat je dan zo druk bent met adverteren en het promoten van hetgeen je aanbiedt, namelijk het organiseren van verzorgde vistrips, vergeet je wel eens dat er op bepaalde punten wellicht regelgeving van toepassing is. Hierdoor kun je soms niet zomaar dingen doen zonder dat je bijvoorbeeld de visrechthebbende hebt geïnformeerd over je activiteiten en ervoor hebt gezorgd dat je aan de wettelijke bepalingen voldoet.


Klanten moeten gewoon zorgeloos en ongestoord kunnen genieten van een dag vissen.

GoSnoekbaars is een officieel geregistreerd bedrijf en wij willen er graag voor zorgen dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid, of we ergens wel welkom zijn met onze boot en of men wel de juiste documenten bezit om ergens te mogen vissen.

Toch constateerde wij kort geleden dat er niet zomaar op een water gevist mag worden zonder schriftelijke toestemming van de visrechthebbende vereniging, wat natuurlijk logisch is, want een visgids heeft economisch belang wanneer hij gebruikt maakt van een verenigingswater.

Wij waren dan ook niet verbaasd toen er een aankondiging stond in het Amsterdamse verenigingsblad dat er in de wateren van de AHV niet meer zonder toestemming gegidst mocht worden en dat hier streng op gecontroleerd zou gaan worden.

Na deze aankondiging zijn wij met de AHV in gesprek gegaan om te zien wat wij voor elkaar kunnen betekenen met als resultaat dat wij met de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) tot een overeenkomst zijn gekomen waardoor wij nu een officieel keurmerk hebben gekregen om gebruik te mogen maken van de wateren van de AHV.

Dit is natuurlijk voor ons geweldig nieuws aangezien een groot deel van onze activiteiten plaatsvindt op deze wateren. Ook voor de vereniging is dit interessant, want er is meer toezicht op eventuele stroperijpraktijken.

Maar ook visstandbeheer is van groot belang en daar werken wij natuurlijk aan mee. Wij hebben nu ook de mogelijkheid om een 3-daagse of jaarvergunning uit te schrijven van de AHV.

Hierdoor kunnen klanten uit het buitenland of klanten die wellicht willen beginnen met vissen, maar nog niet de juiste documenten hebben, ontdekken of zij sportvissen tot hun hobby willen maken. Ook klanten die uit een heel ander deel van het land komen, maar toch af en toe op het water van de AHV willen vissen hebben zo de mogelijkheid dit te doen.


Het keurmerk geeft de mogelijkheid om gebruik te mogen maken van de wateren van de AHV.

Verder hebben wij inmiddels ook toestemming van federatie Gooi en Eemland om op hun wateren onze activiteiten voort te zetten en ook daar is de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat klanten die geen vergunning hebben voor dit gebied toch meekunnen.

Zoals u ziet doen wij van GoSnoekaars er alles aan om ervoor te zorgen dat het voor onze klanten veilig en makkelijk is om een vistrip bij ons te boeken.

Mocht u vragen hebben of wellicht interesse om een keer een vistrip bij ons te boeken dan kan dit via www.gosnoekbaars.nl of stuur een e-mail naar info@gosnoekbaars.nl.