Goede resultaten tijdens training voor WK Zout

WK Zout 2014 Heren 

Goede resultaten tijdens training voor WK Zout 

Door Arthur van Tienen

Na een ontspannen en rustige heenreis arriveerde onze herenploeg bestaande uit Marien Flipse, Jeromy van Houdt, Kees Westdorp, Ruud van Noord, Tom van de Pol en coach Arthur van Tienen zaterdagavond 13 september vroeg in Vieux Boucau, een prachtig kustplaatsje 50 kilometer boven Biaritz in het uiterste zuidwesten van Frankrijk aan de Atlantische oceaan.

Na eerst wat te hebben gegeten en het bestelde aas opgehaald te hebben reden we naar ons appartement waar de bus werd ontladen en iedereen zijn eigen plekje kon inrichten.

Vroeg naar bed want zondagmorgen vroeg op om de eerste twee sessies te doen, één buiten het goede tij, zeg maar om de lijnen nat te maken, en één met het goede tij in de middag.

Al gauw bleek dat dit een surfparadijs is want bij werkelijk elke strandovergang wemelt het van de surfers die op de megagolven hun kunstjes vertonen.


129: Tom van de Pol met een gestippelde zeebaars

In de ochtendsessie werden er vooral kleine gestippelde zeebaarsjes, normale zeebaarsjes, een paar goudhardertjes, pietermannetjes en een dorade gevangen, niets bijzonders dus deze eerste ochtendsessie.


062: Jeromy van Houdt met een goudhardertje

In de middag hebben we het juiste tij gepakt en visten op een andere stek wat beduidend meer vis opleverde.


086: Kees Westdorp met een mooie geep

Grote pietermannen, geep, harder, zeebaars en gestippelde zeebaars bepaalden de vangsten later in de week met op donderdag met het dode tij de minste vangsten wat eigenlijk geheel in de lijn van de verwachting lag.


Marien Flipse met een zeebaarsje.

De dagen erop hebben we de verschillende stranden aangedaan met goede resultaten en een goede indruk op welk strand we met welke onderlijnen en welk soort aas we het beste uit de voeten kunnen.


Ruud van Noord bezig met een dril van twee grote pietermannen.

De sfeer in de ploeg is top en we gaan de wedstrijden met vertrouwen tegemoet.

Zaterdag is de opening, zondag de trainingswedstrijd en maandag tot en met donderdag zijn de wedstrijddagen. We zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van de prestaties van de ploegen.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -