Giant Catfish-trip Wonotobo – Suriname sept. – okt. 2013

Reisinformatie verzorgd door Jungle Fishing

Giant Catfish-trip Wonotobo – Suriname sept. – okt. 2013

In september 2013 is het weer zo ver: de échte avonturiers die snakken naar de pure schoonheid van ongerepte en maagdelijke visgronden, kunnen zich weer opmaken voor een fantastische visreis, dwars door de onontgonnen Surinaamse jungle! De reis wordt georganiseerd door Jungle Fishing, een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in vis-jungletrips en expedities naar de meest afgelegen stukken regenwoud van Suriname. Naar gebieden die dus nog niet of nauwelijks bevist zijn en waar weinigen u zijn voorgegaan…

Deze ‘Giant Catfish Vistrip’ biedt plaats aan 8 personen en zal 21 dagen duren, waarvan 17 dagen in de jungle worden doorgebracht. Er wordt o.a. gevist op red-tail, pacock-bass, anyumara (wolfvis), koeby, spigry catty(tijgermeerval en ’s werelds grootste meervalsoort, de ‘Piriaba’ (‘Lau Lau’ in het Surinaams). Een ware ontdekkingsreis dus, in een compleet andere wereld!

Beknopte reisomschrijving
De eerste paar dagen verblijven we in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, waar we de laatste boodschappen doen. Ook niet onbelangrijk is dat we dan, voordat we het regenwoud ingaan, kunnen acclimatiseren. De temperatuur in Suriname is het gehele jaar door zo’n 30 tot 35 graden Celsius bij een luchtvochtigheid van ongeveer 90%.



Daarna maken we ons op voor een duik in de jungle. Vanuit Paramaribo rijden we per bus naar Nickery (South Drane), waar we worden opgepikt en de tocht per boot vervolgen naar het indianendorp Apoera. De dag daarop varen we al vissend door via de Corantijn-rivier naar de Wonotobo-watervallen, die ook alléén per boot bereikbaar zijn. Daar zal er gevist worden boven en beneden de watervallen. De terugreis geschiedt weer per bus vanuit Nickery.

Complete programma
Dag 1: Vertrek Amsterdam - aankomst Zanderij, Suriname en transport naar Paramaribo vanaf
Zanderij. Hier brengen we de nacht door.

Dag 2: Paramaribo - deze dag besteden we aan de laatste voorbereidingen voor ons vertrek, zoals een bezoek aan de Tomahawk (een plaatselijke hengelsportzaak). De middag en avond zijn
vrij te besteden.

Dag 3: Vroeg in de ochtend reizen we, als de omstandigheden dit toelaten, per bus naar Apoera, een dorpje gelegen aan de Corantijn-rivier. Als de weg vanwege veel regenval onbegaanbaar is, vertrekken we per bus richting Nichery, waar we onze weg per boot vervolgen richting Apoera. Hier verblijven we in het dorpshuis, een tussenstop voor velen die gaan vissen, jagen of het avontuur opzoeken in het regenwoud.

Dag 4: Het hengelsportavontuur gaat van start! Na vroeg opstaan vervolgen we onze weg richting de monding van de Kabalebo-rivier, onze eerste visstek. Deze boottocht neemt ca. 4 uur in beslag. Vissen doen we uit ca. 8 meter lange korjalen, in 2 groepen van 3 a 4 personen. Na een ochtendje vissen op Lau Lau, Redtail en Sprigy-catty, gaan we op zoek naar een plek waar we ons kamp op kunnen slaan. Natuurlijk in de buurt van potentiële visstekken om in de avonduren te vissen. Slapen doen we vanaf nu in hangmatten en/of 2-persoons expeditietenten.


Dag 5: In de vroege ochtend gaan we op zoek naar diepe gaten, potentiële visstekken voor grote Lau Lau. We trekken zo langzaam, al vissend, stroomopwaarts richting de Wonotobo-watervallen, waar we laat in de middag aankomen. In de avond vindt er groepsoverleg plaats. Een deel van de groep zal de volgende ochtend namelijk boven de watervallen vissen op vissoorten als Toekoenari (Peacock-bass), Anyumara, Redtail en Sprigy-catty.

Dag 6: Vroeg in de ochtend maakt een deel van de groep zich op voor een ca. 2 uur durende jungletocht om de watervallen heen. Dit met een volledige bepakking aan benodigde spullen en hengelmateriaal. Geen makkelijke taak bij een temperatuur van 35˚C en een luchtvochtigheid van 90%! Boven aangekomen vervolgen we onze weg over de Corantijn-rivier in twee korjalen die al door onze gidsen naar boven zijn vervoerd. Allereerst zoeken we een plek om ons kamp op te slaan. Dit natuurlijk in de buurt van goede visstekken. In de middag en avonduren kan er gevist worden. De groep die is achtergebleven bij de Wonotobo-watervallen, zal zijn geluk beproeven op de diverse meervalsoorten zoals Lau Lau en Redtail.

Dag 7 t/m 16: De komende dagen wordt gezocht naar potentiële visstekken, zowel stroom op- als afwaarts. Om en om wordt er gevist boven en beneden de watervallen. Ook kunnen er meerdaagse trips gemaakt worden om visstekken te bevissen die verder van het basiskamp liggen.

Dag 16: Het visavontuur zit er weer op! In de ochtenduren varen we rechtstreeks terug naar Apoera. Een boottocht van ca. 8 uur. Hier zullen we wederom de nacht doorbrengen in het dorpshuis.|

Dag 17: Als de omstandigheden dit toe laten, reizen we in de ochtend per bus terug naar Paramaribo. Als de weg onbegaanbaar is, vertrekken we per boot richting Nichery, vanaf waar we onze weg per bus vervolgen naar Paramaribo.

Dag 18 & 19: Deze dagen zijn vrij te besteden. Voor de liefhebbers! Er kan in de ochtend, mits het tij goed is (dood tij), gevist worden in de monding van de Suriname-rivier op Granmorgoe (‘groeper’ soort), roggen en diverse meervalsoorten (tot ca. 80 kg!). Dit is voor eigen rekening.

Dag 20: Na het ontbijt maken we ons op voor de terugreis naar Nederland (Amsterdam). Helaas zit het er weer op!

Dag 21:  Aankomst Schiphol, Amsterdam (NL).

Interesse? Meld u nu aan voor onze info-avond!

  • Datum: zondag 19 mei
  • Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Mangaan 4, ’s-Hertogenbosch
  • Aanmelden kan via onderstaand e-mail adres of telefonisch.

Jungle Fishing Adventures
Ton Hagendoorn

Info@junglefishing.nl
Mobiel 06 21531026
www.junglefishing.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -