Gezien op de Fair…

Gezien op de Fair: Lureparts

Door Berthil Bos

Een publiekstrekker op elke beurs is zonder twijfel de stand van Lureparts. Ook nu weer waren er van die prachtige materialen om kunstaas mee te versieren of zelf te fabriceren. Ook zie je steeds vaker een kant-en-klaar aasje dat alleen hier te koop is. Eén van dit soort nieuwe producten is de Goby Snack.

Dit rubber heeft het uiterlijk en de afmeting van een riviergrondel en dat is volgens Oscar Wissink, eigenaar van Lureparts, de vissoort die momenteel veelvuldig voorkomt op de rivieren en waar de rovers verzot op zijn. Je hebt ze in twee maten: 11,5 cm. en 16 cm.

Voor de zelfbouwers van grote bucktailspinners of snoekstreamers zijn er diverse bucktailtubes te krijgen. Je kunt hier allerlei creaties mee ontwikkelen die nergens te koop zijn, dus waar ook niet mee gevist wordt. Even een tipje van mijn kant: zet bij een spinner de tube eens achterstevoren op de stang.

Verder zag ik gestroomlijnde loodkoppen waar je eenvoudig allerlei versiersels op kan bevestigen. Veren, bucktail of glitters, alles kan. Hierdoor is het mogelijk om op wat grotere diepte met streamers te vissen.

Spinnerbladen in wat voor afmeting dan ook zijn er bij Lureparts te kust en te keur, maar nu ook met een soort geslagen schubpatroon voor meer ruis onderwater.

Een glimmertje hier een glimmertje daar, soms maakt ‘t hét verschil. Deze slierten zijn er nu in vele kleuren en in de ‘Magnum’-uitvoering.

Als laatste wil ik jullie er op attenderen dat dit bedrijf ook de originele, onbewerkte pluggen -zoals de Jake, Ernie en enkele Mann’s-Pluggen- in hun pakket hebben die je zelf kan afwerken in de kleur of met het design dat jij wilt.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 4 )
Willem Moorman -